ASV: Ja neapturēs Ziemeļkoreju, tā spēs palaist starpkontinentālās raķetes

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja Ziemeļkoreja netiks apturēta, tā ar laiku iegūs spējas palaist starpkontinentālās ballistiskās raķetes, otrdien paziņoja ASV ģenerālis, kas nominēts par amerikāņu spēku Dienvidkorejā komandieri. Uzstājoties Senāta bruņoto spēku komitejā, ģenerālis Vinsents Brukss brīdināja, ka Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns ir apņēmies izstrādāt raķetes, kas varētu sasniegt arī ASV.

«Tas ir ļoti skaidrs no viņu rīkotajām parādēm, sistēmām, kas ir viņu rīcībā un dažiem izmēģinājumu mēģinājumiem, (..) ar laiku, es uzskatu, mēs pieredzēsim, ka viņi iegūs šīs spējas, ja netiks apturēti,» uzsvēra ģenerālis, kuram jāsaņem komitejas apstiprinājums, lai iegūtu posteni.

Komitejas priekšsēdētājs senators Džons Makeins jautāja ģenerālim, vai viņš ir nobažījies par Kima «brieduma trūkumu un neprognozējamību».

«Es esmu ļoti nobažījies par virzienu, kurā viņš dodas, un ir acīmredzams, ka viņš nav vēl atturēts no šiem centieniem,» atbildēja Brukss.

«Ja es tikšu apstiprināts, es plānoju cieši sadarboties ar Korejas republiku, lai gādātu, ka viņi ir gatavi,» viņš piebilda.

Šobrīd Dienvidkorejā ir dislocēti 28 500 ASV karavīri.

Phenjana pagājušajā nedēļā izmēģināja vidēja darbības rādiusa raķeti «Musudan», tomēr izmēģinājums bija neveiksmīgs.

Ziemeļkoreja līdz šim ir veikusi vairākus maza un vidēja darbības rādiusa raķešu izmēģinājumus, bet līdz šim nebija izmēģinājusi «Musudan», kuras darbības rādiuss tiek lēsts no 2500 līdz 4000 kilometriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu