Vardarbībā Nikaragvā nogalināti četri policisti un viens protestētājs

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inti Ocon / AFP

Policistu un protestētāju sadursmē Nikaragvā ceturtdien nogalināti četri likumsargi un viens protestētājs, paziņojis Nikaragvas Cilvēktiesību centrs (CENIDH). Incidents noticis Morito, Riosanhuanas departamentā.

Nikaragvas Cilvēktiesību asociācija (ANPDH) trešdien ziņoja, ka politiskās vardarbības vilnis Nikaragvā nepilnu trīs mēnešu laikā ir prasījis aptuveni 350 cilvēku dzīvības.

Vairums cilvēktiesību organizāciju lēš, ka politiskajā vardarbībā Nikaragvā nogalināti vairāk nekā 200 cilvēku, bet valdība atzīst mazāk nekā 50 šādu nāves gadījumu.

Protesti Nikaragvā sākās 18.aprīlī kā demonstrācijas pret sociālās apdrošināšanas reformām, kas šo protestu dēļ tika atceltas. Policijas vardarbīgas vēršanās pret protestiem dēļ tie izvērtās par tautas sacelšanos, kuras dalībnieki tagad pieprasa prezidenta Daniela Ortegas un viņa sievas viceprezidentes Rosario Muriljo atkāpšanos.

72 gadus vecais Ortega ir prezidents no 2007.gada, bet pirms tam vadīja valsti no 1979. līdz 1990.gadam. Viņš ir bijušais kreiso sandinistu partizāns, kurš piedalījās ASV atbalstītā Nikaragvas diktatora Anastasio Somosas gāšanā, bet vēlāk pats ieguva diktatora reputāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu