Apcietināts arī Bērnu slimnīcas saimniecības direktors Lisenko (51)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vakar saistībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sākto pārbaudi par iespējamām nelikumībām Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) tiesa apcietinājusi arī BKUS saimniecības direktoru Aivaru Lisenko.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā apstiprināja, ka vakar ticis lemts par drošības līdzekļa piemērošanu Lisenko, taču lēmumu neatklāja.

Aizturētas piecas personas

Kā ziņots, Vidzemes priekšpilsētas tiesa vakar piemēroja apcietinājumu KNAB aizturētajam slimnīcas iepirkumu komisijas loceklim, slimnīcas valdes loceklim Arnim Kramzakam. Kā vēstīja portāls "Citadiena.lv", kopumā KNAB veiktajā kratīšanā BKUS lietā aizturētas piecas personas. Aizturēto vidū ir slimnīcas iepirkumu komisijas amatpersonas un arī privātpersonas.

Slimnīcas vadītājs maz informēts par notikušo

Slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dzintars Mozgis atzina, ka viņa rīcībā par notikušo ir maz informācijas. Mozgis atzina, ka trešdien darbā nebija divu darbinieku. Acīmredzot ir kriminālprocess, teica Mozgis. Komentējot KNAB veikto kratīšanu BKUS telpās, Bērnu slimnīca vien norādīja, ka iestādē visi iepirkumi veikti likumiskā kārtībā.

Kā pastāstīja Bērnu slimnīcas pārstāve Romēna Namniece, precizējošu informāciju par veikto pārbaudi var sniegt KNAB, bet pati slimnīca no sīkākiem komentāriem atturas.

Arī Veselības ministrijas (VM) preses sekretārs Oskars Šneiders iepriekš apstiprināja, ka ministrija ir informēta par KNAB pārbaudi Bērnu slimnīcā, taču "šobrīd nekādu plašāku komentāru nebūs". Kad būs pieejams KNAB lēmums pēc veiktās pārbaudes, tad arī sekos ministrijas komentārs.

KNAB notikušo nekomentē

Kā norādīja KNAB Korupcijas novēršanas nodaļas galvenais speciālists Andris Vitenburgs, lūgts sniegt informāciju par KNAB veiktajām darbībām Bērnu slimnīcā, "informāciju publiskajā telpā par atsevišķām KNAB veiktajām vai veicamajām procesuālajām darbībām birojs nesniedz un nekomentē".

Publiskajā telpā informācija tiek sniegta par konkrētu kriminālprocesu, kad tajos tiek sniegtas ziņas par nozīmīgiem procesuālajiem lēmumiem, piemēram, lēmums par aizdomās turēto drošības līdzekļa piemērošanu, ja tas netraucē izmeklēšanas intereses, atzīmēja KNAB pārstāvis.

Aizdomas par nelikumībām BKUS iepirkumos

Jau ziņots, ka KNAB 3.novembrī veicis kratīšanu Bērnu slimnīcā. Kā rakstīja "Latvijas Avīze", pēc kratīšanas veikšanas uz KNAB paskaidrojumu sniegšanai nogādātas BKUS amatpersonas, kas atbild par saimniecisko darbību.

Pēc neoficiālām ziņām, kratīšana saistīta ar iepirkšanas procedūrām BKUS daudzfunkcionālā korpusa būvniecībai.

Pēc publiski pieejamās informācijas, BKUS slēgusi līgumu ar konkursa uzvarētāju SIA "Pamats" par daudzfunkcionālā korpusa būves pirmo kārtu par 37 855 latiem, kā arī uzņemšanas nodaļas renovācijas darbiem par 203 936 latiem. Papildus darbu veikšanu pie daudzfunkcionālā korpusa II, III, IV kārtu būvdarbiem par 131 345 latiem BKUS slēgusi ar uzņēmumu "PPF Būve", kas ir cieši saistīts ar SIA "Pamats". BKUS valdes priekšsēdētājs ir Dzintars Mozgis, bet valdes locekļi Kramzaks un Egils Lavendelis. Iepirkumu komisijas priekšsēdētājs bija Kramzaks. Komisijā kā loceklis bija arī BKUS saimnieciskais direktors Lisenko.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu