Centrālajā stacijā īsi pirms svētkiem notiks senioru rokdarbu labdarības tirdziņš

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Īsi pirms Ziemassvētkiem, 19.decembrī un 20.decembrī, Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā norisināsies senioru rokdarbu labdarības tirdziņš, šodien notikumam veltītajā preses konferencē žurnālistiem pastāstīja žurnālists, Pensionāru iespēju centra aktīvists Igors Vatoļins.

Vatoļins atzīmēja, ka šogad ar saviem darinājumiem tirgosies 60 seniori.

«Latvijas Pensionāru federācija un Pensionāru iespēju centrs Ziemassvētku labdarības gadatirgu rīko jau trešo gadu. Iepriekšējie tirdziņi norisinājās Rīgas Kongresu namā, pirmajā gadā pulcējot ap 110 dalībnieku, bet otrajā - 130 dalībnieku. Tā kā Kongresu namā citu pasākumu dēļ tirdziņu rīkot nebija iespējams, šogad tas notiks Centrālajā stacijā. No vienas puses, tas nozīmē, ka ierobežotās platības dēļ tirdziņā piedalīsies mazāks senioru skaits, taču, no otras, labdarības gadatirgus būs plašāk apmeklēts, jo stacijā cilvēku plūsma ir nepārtraukta,» stāstīja biedrības «Pensionāru iespēju centrs» valdes loceklis sociologs Andrejs Berdņikovs.

Tirdziņa apmeklētājus gaidīs dažādi darinājumi - adījumi, tamborējumi, filcējumi, Ziemassvētku noskaņās veidoti dekori u.c.

Kā pastāstīja Latvijas Pensionāru federācijas pārstāve Dzintra Žilde, tā nebūs tirgošanās tradicionālajā izpratnē - tirdziņā pensionāru darinājumus varēs iemainīt pret naudas ziedojumiem.

Gan 19.decembrī, gan 20.decembrī labdarības gadatirgus darbosies no plkst.10 līdz 17. Tas norisināsies stacijas centrālajā zālē, kā arī tai blakus esošajā zālē.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valērija Aleksandrova, kas ir piedalījusies labdarības tirdziņā Kongresu namā un plāno iesaistīties arī nākamnedēļ gaidāmajā tirdziņā Centrālajā stacijā, viņas pieredze liecina, labdarības gadatirgū valda patīkama noskaņa un tirdziņš vienlaikus ir gan vieta, kur pārdot savus izstrādājumus, gan vieta, kur apmainīties ar zināšanām un prasmēm. Pēc iepriekšējā gadā novērotā, cilvēki vislabprātāk pērkot košus un krāsainus rokdarbus. Iecienīti ir arī darinājumi ar kaķu attēliem.

Gadatirgus un citi pasākumi tiek organizēti ar nolūku popularizēt veco ļaužu ieguldījumu Latvijas sabiedrībā, mainot priekšstatu par viņiem kā tikai pasīviem sociālās palīdzības saņēmējiem.

Pasākumā vecākās paaudzes pārstāvjiem tiks nodrošināta iespēja rādīt plašākai publikai pašu rokām darinātas preces, tirgoties ar tām, kā arī mācīt citus gatavot līdzīgas lietas. Tas stiprinās starppaaudžu pieredzes, zināšanu un prasmju pārneses praksi, kas ļaus veciem cilvēkiem justies kā darbaudzinātājiem un sabiedrībā pieprasītiem speciālistiem.

Gadatirgus tiek iecerēts arī kā platforma senioriem nozīmīgas informācijas apmaiņai un izplatīšanai, kurā organizācijas, kuras darbojas dažādās ar vecu cilvēku vajadzībām saistītās sfērās, varēs iepazīstināt ar savām aktivitātēm, pakalpojumiem un precēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Uz augšu