Pilsrundālē piektdien notiks pirmssvētku tirdziņš un eglītes iedegšana

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Piektdien, 12.decembrī, plkst.16 Rundāles novada mājtirgū Pilsrundālē notiks pirms Ziemassvētku tirdziņš un eglītes iedegšanas pasākums «Rūķi dodas pasaulē», informēja Rundāles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Kociņa.

Viņa skaidroja, ka pasākumā ar priekšnesumiem priecēs teātra studija «Savējie», līnijdeju kopa «Nāc dejot», Viesturu bērnu deju kopas «Annele» un «Sprīdītis», deju kopa «Magnolijas». Darbosies piparkūku apgleznošanas darbnīca. Latviskas ziņģes, rotaļas un danči tiks izzināti kopā ar folkloras kopu «Svitene».

Savukārt Rundāles novada domes Jaunajā zālē paredzēta Lauras Ikertes gleznošanas studijas izstādes «Baltas domas domājot...» atklāšana.

«Tirdziņā būs silta tēja un rūķu «Ziemas zupa«,» solījusi kultūras darba speciāliste Lilita Lauskiniece. Skatītāji un pircēji, pārdevēji un mākslinieki tiek aicināti ierasties rūķu cepurēs. Tirdziņā īpaši gaidīti būšot tie, kuri darina Ziemassvētkiem noderīgas lietas - cep un vāra, meistaro eglīšu rotas, apsveikumu kartiņas un citas noderīgas lietas.

Rundāles mājtirgus tika atklāts 2013.gada jūlijā Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projekta «Vietējo produktu attīstība Vidusbaltijā» ietvaros, un tā mērķis ir sniegt atbalstu vietējiem mājražotājiem un amatniekiem, radot jaunas iespējas vietējas izcelsmes preču un produktu tirdzniecībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu