Jaunalksne brīdina vairākus medijus par tiesas darbiem (237)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

TVNET rīcībā nonācis vairākiem masu medijiem adresēts LTV žurnālistes Ilzes Jaunalksnes iesniegums, kurā viņa brīdina par viņasprāt likumīgu seku iestāšanos, gadījumā ja turpmāk tiktu publiskoti materiāli no Saeimas Nacionālās drošības komisijai nodotajiem telefona ierakstiem.

Jaunalksne ir pārliecināta, ka šāds solis būtu apzināta nozieguma izdarīšana. Viņas iesniegumā ir teikts, ka "Satversmes aizsardzības birojs, pārbaudot SNDK nodoto žurnālistes un viņas informācijas avotu telefona sarunu audio ierakstu un to atšifrējumu, secinājis, ka manas telefonsarunas ir ierakstītas ar Augstākās tiesas tiesneša sankciju."

Līdz ar to Ilze Jaunalksne ir izdarījusi secinājumu, ka viņas privāto telefonsarunu ieraksti un to atšifrējumi ir operatīvās izstrādes lietas materiāls, tātad valsts noslēpums. Viņa uzskata, ka, publicējot viņas un tā dēvēto informācijas avotu telefonsarunas, jau ticis izpausts valsts noslēpums un brīdina laikrakstu "Neatkarīgā", Latvijas Neatkarīgo televīziju, TV Rīga un Radio SWH rēķināties ar tiesiskajām sekām un viņai jau nodarīto morālo un materiālo kaitējumu.

Rodas iespaids, ka šādi žurnāliste nolēmusi vērsties pret vairākiem medijiem par to pašu, ar ko viņa pēdējā laikā pati nodarbojas, veidojot dažādus atmaskojošus materiālus TV Panorāmas raidījumos - par telefonsarunu publiskošanu. Bez tam - ja atklātībā nonākusi neizpaužama informācija, tad pie vainas tomēr būs nevis masu mediji, bet gan tie, kuri informāciju izpauduši, vai tā būtu ģenerālprokuratūra vai kāds cits iestādījums.

Komentāri (237)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu