Iedzīvotāji: Lielākais drauds Latvijai ir emigrācija (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latviju apdraud nevis zema dzimstība, bet augstais emigrācijas līmenis, liecina "DnB Nord Latvijas barometra" pētījums, kas sabiedrībai tiks publiskots ceturtdien, 25.novembrī.

Jaunākajā "DnB Nord Latvijas barometrā" noskaidrots, ka lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju uzskata - valsti un tās nākotni apdraud ne tik daudz zemā dzimstība, cik augstais emigrācijas līmenis. Vienlaikus vairums iedzīvotāju piekrīt, ka arī dzimstību nepieciešams veicināt, nodrošinot lielākus pabalstus, bezmaksas izglītību un veselības aprūpi.

Pētījumā tāpat noskaidrots, ka, salīdzinot ar septembri, oktobrī kopumā visos indikatoros novērojams optimisma pieaugums, jo uzlabojies kopējais valsts situācijas un Latvijas ekonomikas, kā arī ģimenes materiālā stāvokļa vērtējums. Turklāt arī iedzīvotāju vērtējums valdības darbam oktobrī ir labvēlīgāks nekā visās iepriekšējās aptaujās kopš 2008.gada aprīļa.

Pētījumā iegūtos datus komentējuši "DnB Nord bankas" ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš, tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" direktors Arnis Kaktiņš, Centrālās statistikas pārvaldes vadītāja Aija Žīgure, Latvijas Universitātes pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Psiholoģijas nodaļas profesors Ivars Austers, demogrāfijas pētniece Pārsla Eglīte un citi eksperti.

"DnB Nord Latvijas barometrs" tiek veidots katru mēnesi, un tajā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgā jomā. Vienlaikus sabiedrībai katru reizi tiek uzdots arī pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo iedzīvotāju vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu