Ielās tirgoties drīkst, ja ir atļauja (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kādas preces drīkst pārdot ielu tirdzniecības vietās, un kas izsniedz atļauju?

Ministru kabineta noteikumi nr. 388 Noteikumi par tirdzniecības kārtību tirgos, gadatirgos, ielu tirdzniecības vietās un izbraukumos nosaka, ka tā ir tirdzniecība pašvaldības speciāli norādītās un iekārtotās publiskās vietās. Tirgos, gadatirgos, izbraukuma un ielu tirdzniecībā jāievēro mazumtirdzniecības noteikumi un citi tirdzniecības normatīvie akti, kā arī atsevišķu preču aprites, izplatīšanas, publiskas demonstrēšanas vai reklamēšanas īpašā kārtība.

7. punkts nosaka, ka ielu tirdzniecības vietās drīkst darboties juridiskas un fiziskas personas un individuālā darba veicēji, kuri pārdod šādas preces:

pašu izgatavotus mākslas priekšmetus, lietišķās mākslas un daiļamatniecības izstrādājumus;

ziedus (izņemot iepirktos);

pašu izaudzētus augļus, dārzeņus, ogas, stādus un dēstus, uzrādot izziņu par zemes lietošanas tiesībām;

savvaļas augus, ogas, sēnes un riekstus saskaņā ar likumu Par meža apsaimniekošanu un izmantošanu;

kvasu un alu no cisternām (mucām), kā arī saldējumu, bezalkoholiskos dzērienus un karstās uzkodas (piemēram, pīrādziņus) no speciālām iekārtām, ja tās atbilst sanitārajām un higiēnas normām;

grāmatas;

preses izdevumus.

Pašvaldība izsniedz atļauju pārdot šīs preces, ja pieprasītājs uzrāda dokumentu, ka samaksāta pašvaldības nodeva par tirdzniecību publiskās vietās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu