Jaunalksne prokuratūrai lūdz pārbaudīt viņas telefonsarunu iespējamo noklausīšanos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Televīzijas (LTV) žurnāliste Ilze Jaunalksne vērsusies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu pārbaudīt, vai ir noklausītas viņas telefonsarunas ar informācijas avotiem un vai tas darīts sankcionēti, šodien ziņo LTV raidījums "Panorāma".

Jaunalksne arī lūgusi noskaidrot, kā sarunu ieraksti nokļuvuši vairāku masu mediju rīcībā.

Žurnāliste apgalvo, ka ar valsts iestāžu darbiniekiem un politiķiem viedokļus nav saskaņojusi, bet gan vākusi un pārbaudījusi informāciju.

Jau ziņots, ka Ģenerālprokuratūra vakar sākusi pārbaudi, lai noskaidrotu, vai Saeimas Nacionālās drošības komisijas rīcībā nonākušās Jaunalksnes telefonsarunas ar informācijas avotiem noklausījušies operatīvās darbības subjekti atbilstoši likumam.

Tiks pārbaudīts, vai nelikumīgi nav izpausta valsts noslēpumu saturoša informācija, aģentūru LETA iepriekš informēja prokuratūras preses sekretārs Andrejs Vasks.

Satversmes aizsardzības birojs (SAB), izmantojot savas tehniskās un operatīvās iespējas, iespējami drīz sola noskaidrot minēto telefonsarunu ierakstu un atšifrējumu izcelsmi.

Pārbaudes rezultātus SAB nodos Ģenerālprokuratūrai, lai tā nepieciešamības gadījumā varētu ierosināt kriminālprocesu, aģentūrai LETA iepriekš sacīja SAB preses sekretāre Baiba Rāta-Saliņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu