Lielbritānija Īrijai var aizdot septiņus miljardus mārciņu (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lielbritānijas finanšu ministrs Džordžs Osborns pirmdien paziņoja, ka Londona apsver iespēju starptautiskas finansiālas palīdzības ietvaros Īrijai piešķirt aizdevumu aptuveni septiņu miljardu sterliņu mārciņu (5,7 miljardu latu) apmērā.

"Mēs esam apņēmušies būt par partneriem kā Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) akcionāri Īrijas ekonomikas starptautiskā glābšanā," intervijā radiostacijai BBC norādīja Osborns.

"Taču mēs arī paudām iespēju apsvērt divpusēju aizdevumu, kas atspoguļo faktu, ka mēs neesam eirozonas dalībvalsts un nevēlamies tāda būt, taču Īrija ir mūsu tuvākais ekonomikas kaimiņš," pavēstīja ministrs.

Atbildot uz jautājumu, vai aizdevuma apjoms veidos aptuveni setiņus miljardus mārciņu, Osborns sacīja: "Tas ir aptuveni tik, aizdevums būs miljardos, nevis desmitos miljardos mārciņu."

Kā ziņots, Īrijas valdība svētdien panāca vienošanos ar Eiropas Savienību un SVF, kas valstij varētu piešķirt aizdevumu līdz pat 90 miljardu eiro (63,2 miljardu latu) apmērā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu