«Vienotību» turpinās vadīt Āboltiņa

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partijas «Vienotība» priekšsēdētājas amatā šodien pārvēlēta tās līdzšinējā vadītāja Solvita Āboltiņa. Par Āboltiņu nobalsoja 334 kongresa delegāti. Kopumā bija 489 derīgas vēlēšanu zīmes.

Par «Vienotības» domes priekšsēdētāju ievēlēts Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, kurš bija vienīgais kandidāts uz šo amatu un par kuru nobalsoja 482 delegāti. Savukārt priekšsēdētāja vietnieka amata ievēlēta Linda Medene, kura arī līdz šim ieņēma šo amatu.

Uz partijas vadītāja amatu šoreiz bija divi kandidāti - Āboltiņa un partijas valdes loceklis Andrejs Judins.

Partijas valdes locekļi būs premjere Laimdota Straujuma, bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs, satiksmes ministrs Anrijs Matīss, Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāre Karīna Korna, Eiropas Parlamenta deputāti Artis Pabriks, Krišjānis Kariņš, Sandra Kalniete, finanšu ministrs Jānis Reirs, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, Saeimas deputāti Andrejs Judins, Kārlis Šadurskis, Edvards Smiltēns, Aleksejs Loskutovs, kā arī Ilma Čepāne.

Vairāki līdzšinējie valdes locekļi, kuri bija izvirzīti uz šo amatu arī šoreiz, netika pārvēlēti, piemēram, Saeimas deputātes Ilze Viņķele un Lolita Čigāne, Rīgas domes deputāts Olafs Pulks, kā arī EP deputāte Inese Vaidere.

Jau ziņots, ka «Vienotība» šodien pulcējās kongresā, lai pārvēlētu partijas vadību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu