Tiesa: Dell'Utri bija Berluskoni "sakaru kanāls" ar mafiju (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Viens no Itālijas premjerministra Silvio Berluskoni kādreizējiem līdzstrādniekiem laikā, kad nākamais valsts līderis vēl bija uzlecoša biznesa zvaigzne, nodrošinājis viņa sakarus ar Sicīlijas mafijas grupējumu "Cosa Nostra", atzīts piektdien publiskotajā tiesas spriedumā.

Marčello Dell'Utri, kurš, būdams jau senators, notiesāts par sakariem ar mafiju, kalpoja par "sakaru kanālu" starp Berluskoni un "Cosa Nostra", šogad pieņemtajā spriedumā atzinusi Palermo apelāciju tiesa.

641 lappusi garo spriedumu pilnībā publicējusi aģentūra ANSA.

"Tiesa atzīst par pierādītu Dell'Utri veiktās starpniecības darbības (..) [Viņš] darbojies kā sakaru kanāls starp "Cosa Nostra" (..) un Milānas uzņēmēju Silvio Berluskoni," teikts spriedumā.

Mafijas bosi Berluskoni snieguši "aizsardzību", uzskata tiesa, norādot, ka Dell'Utri "apzināti izvēlējies saskaņot mafijas intereses un Berluskoni biznesa intereses, dodot iespējas noziedzīgajam grupējumam gūt labumu, veicinot "Cosa Nostra" konsolidāciju un nostiprināšanos".

Notiesātā senatora darbība ļāva mafijai "izmantot vienu no tā laika lielākajiem Itālijas uzņēmumiem, gūstot nelikumīgu peļņu no izspiešanas", teikts spriedumā.

Laika periods pagājušā gadsimta septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados, kad Berluskoni veidoja savu celtniecības un mediju industrijas konglomerātu, kalpojis par avotu daudziem pieņēmumiem un sazvērestības teorijām.

Dell'Utri sākotnēji tika notiesāts jau 2004.gadā, un šobrīd viņš gaida Itālijas augstākās apelāciju tiesas lēmumu. Uz Palermo apelāciju tiesas sprieduma publiskošanu viņš reaģējis, paziņojot, ka "tajā nav nekā jauna".

Savukārt kādreizējais korupcijas lietu izmeklēšanas tiesnesis Antonio Di Pjetro, kurš šobrīd ir senators un Eiropas Parlamenta (EP) deputāts, paziņojis, ka tiesas spriedums kalpo par pamatu, lai balsotu par neuzticības izteikšanu Berluskoni valdībai.

"Mēs ceram, ka tas notiks pirms Berluskoni nodarīs vēl vairāk kaitējuma valstij, pilnībā sagraujot mūsu uzticamību ārvalstīs," norādīja Di Pjetro. Viņš uzsvēra, ka tiesas spriedums atklāj ciešos mafijas sakarus ar premjerministru.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu