«Vingruma» Aija: cenšos būt godīgāka pati pret sevi

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Ideāla figūra – tā nav ne nejaušība, ne veiksme, ne burvju nūjiņas vēziens un arī ne labi gēni. Ideāla figūra – tas ir nomirt sporta zālē līdz pusotrai stundai 5 reizes nedēļā, tā ir pašdisciplīna, tā ir pastāvīga, pareiza ēšana. Man ir divi bērni, man vairs nav divdesmit, bet es nēsāju 38. izmēru un nekautrējos aiziet uz pludmali – tas ir rezultāts tam, ka es strādāju ar sevi bez žēlastības», tā reiz ir teikusi aktrise Gvineta Paltrova. Precīzāk laikam pateikt nav iespējams!

Man gan piecas reizes nedēļā sportot, diemžēl, nesanāk, taču cītīgi eju uz zāli jau ierastās trīs reizes. Šobrīd šķiet, ka tas priekš man ir optimālais variants. Šīs nedēļas laikā izmantoju foršu iespēju, kad «Vingruma klubs» piedāvāja dažādas akcijas un aktivitātes. Tā es mirkļa iespaidā par izdevīgāku cenu pierakstījos uz limfodrenāžas masāžu. Bija fantastiski labi! Tiku kārtīgi gan izmasēta, «izmīcīta», gan relaksējoši atpūtos. Šo «Vingruma maratona» dalību uztveru kā sava veida «izraušanos» no ikdienas rutīnas, un projekts ļauj it kā no malas sevi pavērot un saprast manus klupšanas akmeņus ne tikai uztura un sportisko aktivitāšu ziņā, bet arī daudzās citās jomās.

Tādējādi es sevi vairāk palutinu, vairāk piedomāju par sevi un savu pašsajūtu.

Cenšos kļūt trauslāka, sievišķīgāka un, jā, arī egoistiskāka pozitīvā nozīmē. Ikdienā tik grūti ir atrast laiku sev, un vienmēr jau būs kādas atrunas un iemesli, taču pateicoties «Vingruma maratonam», izrādās, ka laiku, ja vien labi grib, var atrast vienmēr!

Šobrīd jau automātiski sāku piedomāt, ko ēdīšu, ko un kā gatavošu un izdaru pareizākas izvēles. Arī pēc maratona beigām, manā uzturā noteikti uz palikšanu paliks iepriekš neievērotais grieķu jogurts. To šobrīd izmantoju un aizstāju krējuma vietā un no tā gatavoju pat diētiskas siera kūkas! Kā jau iepriekš rakstīju, mans «atklājums» ir tas, cik garšīgus un sātīgus ēdienus var pagatavot no mūsu pašu grūbām, zirņiem un pupiņām. Lēti, diētiski un veselīgi! Kārdinājumi ikdienā, kā jau visiem, ir ik uz stūra, taču vienmēr pastāv izvēles iespējas un veselīgas alternatīvas.

Cenšos būt godīgāka pati pret sevi. Es, piemēram, sapratu, ka esmu emocionālā ēdāja. Tā ir kā sava veida atkarība, kuru, tiklīdz to apzinājos un atzinu, tā labāk spēju izprast, ko patiešām vēlos. Rezultātā spēju labāk kontrolēt savas gastronomiskās kaislības virtuvē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu