Otrdien: vai laime ir karjerā? (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bundziniekam un populāro aktieru dēlam Paulam Ķesterim šobrīd vissvarīgāk ir pierādīt sevi pasaulei, taču viņš nelabprāt izmanto vecāku atpazīstamību. Mūžīgais slaists, muzikants Imants Daksis atzīst, ka neskaidrība par to, vai rītdien būs ko ēst, reizēm gan parādoties, taču oficiālā darbavietā viņš nevēlas strādāt. Režisore Žaklīna Cinovska atzīst, ka darba dēļ visu mūžu cietusi viņas privātā dzīve.

Grupas "Double Faced Eals" buņģieris Pauls Ķesteris atklāti atzīst, ka ir karjerists – kā mūzikas jomā, tā arī reklāmas lauciņā, kurā darbojas. Viņš stāsta, ka, iespējams, pienāks brīdis, kad svarīgākais viņa dzīvē būs kokaīns un prostitūtas, taču patlaban visa enerģija tiek tērēta, lai izbīdītos profesionāli. Pauls uzskata, ka, piemēram, LU Sociālo zinātņu fakultāte esot pārbāzta ar dumjām blondīnēm, kuras vēlas taisīt karjeru televīzjās, taču tā nav viņu sirdslieta, vien popularitātes alkas.

Pauls par galējo karjerisma izpausmi uzskata meiteņu uzvedību skaistumkonkursos, proti, aizmuguriskā kleitu graizīšana un kurpju slēpšana vislabāk parādot šo rakstura iezīmi!

Neatkarīgais mūziķis Imants Daksis oficiālā darbā nestrādā un netaisās to darīt – savos 23 gados viņš tikai muzicē. Imants uzskata, ka enerģijas patēriņa ziņā radošs darbs prasot daudz vairāk nekā tupēšana kantorī. Viņš stāsta, ka veiksmīgas karjeras pamatā esot cilvēka iekšējie kompleksi!

Režisore Žaklīna Cinovska atklāj, ka nekad nav bijusi amatos - tas allaž prasot pārāk daudz upuru. Viņa stāsta savu teoriju par latviešu iedabu: latvietis spēj rāpties pa karjeras kāpnēm, nomelnojot konkurentus, ejot pāri līķiem, raušot naudu un iespējas...

Žaklīna atklāti pasaka, ka savu karjeru nekad nav būvējusi, paguļoties zem kāda ietekmīga cilvēka, taču tikai tādēļ, ka nav bijusi tāda iespēja!

Profesionālās karjeras izvēles valsts aģentūras direktore Zanda Šteinberga stāsta par kādu fizkultūras skolotāju, kurš 60 gadu vecumā saprata, ka skola un bērni nav viņa aicinājums, un devās uz ārzemēm savas profesijas meklējumos! Prātojot par karjeru, viņa iesaka jauniešiem neiekrist uz sabiedrībā valdošo domu un prestižajām profesijām, bet gan ieklausīties savā sirdī, jo tad izvēle nebūs nepareiza.

Tiekamies Dāvida bēniņos pl. 22.00 TV5!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu