Īrija varētu piekrist banku finansiālai glābšanai (15)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Īrija varētu pieņemt Eiropas Savienības (ES) finansiālu palīdzību vairāku miljardu eiro vērtībā, lai glābtu tās bankas, nevis visu valsti kopumā, otrdien vēsta laikraksts "Irish Independent".

"Lai izvairītos no nepieciešamības glābt visu valsti, finanšu ministrs Braians Lenihans gatavojas piekrist līdzekļu iepludināšanai bankās, lai stabilizētu eiro un nomierinātu finanšu tirgus," norāda laikraksts.

Atsaucoties uz kādu anonīmu informācijas avotu, "Irish Independent" raksta, ka Īrijas premjerministrs Braiens Kovens šo palīdzības pieņemšanu attēlos kā pūliņus stabilizēt Eiropas vienoto valūtu.

"Taču pastāv bažas par sekām un nosacījumiem, kuri varētu būt saistīti ar banku glābšanas akceptēšanu," piebilst laikraksts.

Kovens pirmdien uzstāja, ka Īrija negrasās lūgt pēc valsts finansiālas glābšanas.

"Mēs esam uzsākuši ar mūsu kolēģiem sadarbību, lai apspriestu, kā vislabāk nodrošināt banku un finanšu stabilitāti. Mēs ar partneriem veicam konstruktīvas pārrunas," sacīja Kovens.

Īrijas valdība otrdien rīkos sanāksmi, pirms Lenihans dosies uz Briselē notiekošo divu dienu eirozonas finanšu ministru sanāksmi.

Dublina arī pakāpeniski pabeidz ilgi gaidīto četru gadu taupības plānu 15 miljardu eiro (10,5 miljardu latu) apmērā, lai līdz 2014.gadam budžeta deficītu samazinātu zem ES noteiktā 3% no iekšzemes kopprodukta (IKP) līmeņa.

Jau ziņots, ka Īrijas budžeta deficīts šogad varētu sasniegt 32% IKP, ņemot vērā valsts nodrošināto atbalstu banku sektoram.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu