Āderes palīdz un traucē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja māja uzbūvēta, iepriekš nepārbaudot, vai izvēlētajā vietā neatradīsies tā sauktās āderes, un iemītnieki novietos guļvietu tieši virs tām, vairumam var rasties veselības problēmas. Tās skar gan tos, kas guļ pirmajā, gan 24. vai 101. stāvā...

Zinātnieki vairs nešaubās, ka āderes ietekmē dzīvās būtnes, kas ilgi uzturas virs tām. Joprojām nav gluži skaidrs, kā šo parādību izskaidrot. Un maldās tie, kuri domā, ka āderes var pārvietot vai novērst to ietekmi ar maģisko figūriņu, līdakastu vai citu priekšmetu un augu palīdzību. Lai izvairītos no āderēm, jāpārvieto guļvieta!

Ne visur ir ūdens

Pareizāk būtu āderu fenomenu saukt par biofizikālajām anomālijām, jo ar ūdeni tām nav tieša sakara, saka inženierzinātņu doktors un pieredzējis rīkstnieks Jānis Dolacis. Viņš kopā ar fiziķiem Jāni Valdmani un Tālivaldi Kalniņu agrāk pētījis āderes un to noteikšanas iespējas. Rīkstnieks ar klūgu, svārstu u.c. "darba priekšmetiem" to spēj izdarīt precīzāk nekā tehnika. Daži cilvēki ir tik jutīgi, ka var āderes sajust bez palīglīdzekļiem – ar roku, ķermeni.

Ne vienmēr āderu vietā pazemē meklējams ūdens. Vai tas tur atrodas, atkarīgs no grunts sastāva. Piemēram, māla augsnē ūdens nevar būt, jo tajā fiziski nav vietas, bet, ja tai punktā ir biofizikāla anomālija, rīkstīte tik un tā reaģē. J. Dolacis stāsta, ka ūdens atrodams ap 80% rīkstītes reakcijas vietu.

Lielākas un mazākas

Ādere ir josla, kurā ir atšķirīgi fizikālie parametri (elektriskā lauka intensitāte, zemes magnētiskā lauka komponenti, elektrostatiskā lauka atšķirības, gaisa jonu sadalījums) nekā citviet. Tās ir zemes tektonisko iežu lūzuma vietas projekcijas uz zemes virsmas, domā J. Dolacis. Iegūstot attēlus no kosmosa, secināts, ka šīs enerģiju līnijas izveidojušās uz planētas kā trijstūra un piecstūra formas režģi, kas pārklājas. To krustpunkti ir zemeslodes "poras", tur notiek vulkāniskā darbība.

Ar tām saistās vissvarīgākās norises uz Zemes. Tāda vieta ir, piemēram, Divupē, kuru uzskata par cilvēces izcelsmes rajonu. Augi pirms miljoniem gadu parādījušies dažos sadurvietu rajonos. 2004. gada Filipīnu cunami izcēlās rajonā, kur notika šādas plātnes lūzums. Āfrikā, Gabonā, tādā vietā ir dabiskais atomreaktors. Latvijas teritorijā pamatlūzuma vieta iet pa Daugavu, pa Pleskavas šoseju un – uz Stonhendžu Anglijā... Starp citu, vienā krustpunktā atrodas Jūrmalas "Jūras pērle", kas nodega. Tagad tur plāno citu būvi.

! Labā ziņa – vairums āderu ir nelielas, to ietekme nav tik spēcīga, sliktā – anomāliju vietas aizņem ap 30% zemes virsmas.

Virs kā guļat?

Vai āderes patiešām ir kaitīgas cilvēkam? Ir – ja uz tām jāguļ vai ilgi uzturas atpūtas laikā, pārliecināts zinātnieks. Atkarībā no jutīguma kaitīgā iedarbība var izpausties pēc 0,5–15 gadiem. Virs āderēm guļot, cilvēks nejūtas atpūties, slikti guļ arī mazi bērni. Šādos gadījumos var rasties dažādas kaites, sākot ar hronisku nogurumu, stīvumu, galvassāpēm līdz pat ļaundabīgiem audzējiem. Tās ir slimības, kam nav noteikta iemesla – vieni saslimst, bet citi ne. Ārstējoties slimnīcā u.c. ārpus mājokļa, stāvoklis uzlabojas, bet, atgriežoties mājās, – atkal pasliktinās. Tad ir iemesls pārbaudīt, vai slimnieka gulta neatrodas virs āderes. Darba vietu gan var tādā vietā iekārtot, darbi veiksies.

Visas āderes neiedarbojas vienādi, un to ietekme uz dažādiem cilvēkiem ir atšķirīga. Vairums jutīsies slikti, bet kāds var būt ļoti apmierināts. Tāpat kā koki, dzīvnieki: kultūraugi virs āderēm slikti aug, bet labi zeļ indīgie, ārstniecības augi. Tur labi aug ozoli, kļavas, vītoli, kārkli, plūškoki. Bet, ja egle, kļava vai bērzs bez redzama iemesla noliecies uz vienu pusi, tas vedina uz domām, ka koka tuvumā ir ādere, no kuras tas grib izvairīties.

Pētnieki veikuši augsnes analīzi, salīdzinot, kādi mikro un makroelementi atrodas zemē virs āderēm un neitrālajās zonās. Izrādījās, ka āderu krustpunktos to ir 25% no augiem vajadzīgā daudzuma, bet neitrālajās vietās – 75%. Virs āderēm labi aug tie, kas šādam augsnes sastāvam piemērojušies. Vienlaikus virs āderēm augošu koku dzīvotspēja ir lielāka nekā tiem, kas atrodas neitrālajās vietās, piemēram, ozoli tur ir resnāki.

"Pārbīda" ar pārliecību

Ir dzirdēts par telpaugiem, maģiskām figūriņām un dažu metālu ietaisēm, ko iesaka nolikt telpas stūros vai pie guļvietas, lai novērstu āderu ietekmi vai pat tās atvirzītu. Ar tādiem paņēmieniem dabas likumu nevar mainīt un āderi nevar likvidēt vai pārbīdīt, saka J. Dolacis. Ja rīkstnieks izvieto "speciālos priekšmetus" un pēc tam pārbauda ar rīksti, secinot, ka āderes vairs nav, tas izskaidrojams ar viņa pārliecību, pašiedvesmu. Ja paaicina to pašu telpu pārbaudīt citu rīkstnieku, kas nezina par āderu pārbīdīšanu, viņš tās tajās pašās vietās atrod. Tas ir vairākkārt J. Dolača praksē pārbaudīts. Vienīgais paņēmiens, kā izsargāties no āderes, ir?– pārvietot no tās nost guļvietu, atpūtas stūrīti. Virs tās noteikti nedrīkst atrasties galva, sirds rajons.

ja Gribi – tici...

Cilvēks āderes neapzināti meklē, jo tās pievelk. Siena vai kartupeļu kaudzes ber āderu krustpunktos (ja var izvēlēties vietu tīrumā), dažiem mācībām, lasītā iegaumēšanai vai ražīgam darbam vajag atrasties āderes vietā. Palūdzot cilvēkiem sadurt laukā mietiņus, kur vien viņi iedomājas, 80% izvēlējušies vietu virs āderēm. Ierīkojot dārzu, ja cilvēks var izvēlēties, parasti tas tiks iekārtots āderu virzienā. Baznīcās altāris parasti ir āderu krustpunktā – lai mācītājs klausītājus uzrunātu ar iedvesmu, tā, lai baznīcēni teikto uztvertu.

***

Zināšanai

=Ja mājai noskatītajā vietā rosās melnās skudras, tur var droši būvēties. Ja sarkanās – tad ne, jo sarkanās skudras pūžņus veido virs āderu krustpunktiem un to takas ved pa āderu līnijām.

=Ja zibens sper laukā, tad trāpa āderu vietās, to krustpunktos.

=Virs āderēm, to krustpunktiem labprāt aug nātres, papardes, ozoli. Tajos arī biežāk trāpa zibens.

=Āderu krustpunktos slikti aug ābeles, ķirši, plūmes. Stumbri veidojas grubuļaini, slimīgi. Tur nepatīk arī gurķiem, selerijām, sīpoliem, tomātiem, zirņiem – kultūraugi un puķes aug slikti.

=Dzīvnieki – pārnadži – saslimst, ja ilgi jāuzturas virs āderēm.

=Stārķi vij ligzdas tikai āderu krustpunktos, bet nav pieredzēts, ka tajos spertu zibens. Krustpunktos ligzdo arī žagatas.

=Mājdzīvnieki jūt ūdens āderes. Ja suņa būda būs novietota virs tās, dzīvnieks tajā negulēs, bet kaķa mīļākā vieta ir tieši krustpunktā.

=Bišu spieti iemetas kokos virs āderēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu