Svētku sajūtu var sajust Doma laukuma Ziemassvētku tirdziņā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Šodien Rīgā Doma laukumā no pulksten 10 rītā ir atvērts Ziemassvētku tirdziņš. Lai arī dzestrā Pirmās adventes rītā apmeklētāju nav daudz, tomēr tirdziņā ir rosība un gatavošanās svētkiem. Pēcpusdienā tirdziņā rosība ir daudz lielāka - Doma laukumā skan Ziemassvētku dziesmas, smaržo tēja, piparkūkas un omulīga cilvēku rosība iepērkot svētku našķus.

Tirdziņa darbinieki joprojām gatavo savu tirdzniecības vietu tādu, lai radītu mājīgu un Ziemassvētkiem piemērotu atmosfēru tā apmeklētājiem. Ap pulksten 12 tirdziņā rosījās ap trīsdesmit cilvēkiem, vairums tūristi, savukārt pēcpusdienā tirdziņa apmeklētāju ir daudz vairāk.

Ieeja Ziemassvētku tirdziņā Doma laukumā
Ieeja Ziemassvētku tirdziņā Doma laukumā Foto: Edijs Pālens / LETA

«Šogad tirdziņa apmeklētāju skaits ir līdzīgs kā pērn. Piemēram, karuselīti šodien līdz plkst.12.00 apmeklējuši seši bērni,» skaidro viens no Ziemassvētku tirdziņa darbiniekiem.

Viņš atklāj, ka pagaidām tirdziņā neskan Ziemassvētku mūzika, tāpēc vēl neesot svētku noskaņojums. Protams, arī sniega trūkums mazina svētku noskaņojumu. Taču pēcpusdienā jau sākusi skanēt mūzika un arī tirdziņa apmeklētāju ir daudz vairāk.

Eglītes, mazie tirdzniecības namiņi, lampiņas un saldā smarža uzbur burvīgu noskaņu.

Tirdziņos tiek tirgoti Latvijas suvenīri, siltas cepures un cimdi, ādas siksnas un paklājiņi, ziemas konservi un kūpinātas gaļas izstrādājumi, koka virtuves darbarīki un citas noderīgas lietas ikviena mājoklim.

Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā
Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā Foto: Edijs Pālens / LETA

Rīgā iedegs svētku egli

Svētdien, pirmajā Adventē, plkst. 18..00 Rīgas iedzīvotāji un viesi aicināti piedalīties Rīgas galvenās svētku egles iedegšanas svinībās.

Svinīgajā pasākumā ikvienam, bet jo īpaši bērniem par prieku, piedalīsies muzikālās programmas «Brīnumskapis» mākslinieki – Ingus Ulmanis, Karīna Tropa, Andris Sējāns, Aigars Voitišķis, Roberts Rasa un Anrijs Grīnbergs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu