Ziemassvetku egles iedegs Rīgā, Siguldā, Liepājā un citās pilsētās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Svētdien, pirmajā Adventē, Latvijas iedzīvotāji aicināti piedalīties dažādos svētku pasākumos vairākās LAtvijas pilsētās. TVNET apkopoja dažas no iespējām, kur šodien smelties svētku sajūtu. Rīgas galvenās svētku egles iedegšanas svinības un Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņu atklāšanas pasākums notiks Doma laukumā. Arī Siguldā iedegs Ziemassvētku egli.

Siguldā iedegs Ziemassvētku egli

Pirmajā adventē, 30.novembrī plkst.17.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics iedegs Siguldas Ziemassvētku egli.

Pasākumā līksmu noskaņu radīs Sniegbaltīte, Ziemassvētku vecītis un pasaku tēli. Ziemassvētku našķus sarūpēs «Mr.Biskvīts» piparkūku rūķi, bet liesmiņas eglītē uzburs «Svētku aģentūras» ugunsrūķi.

Arī Liepājā notiks adventes ieskaņas pasākumi

Šodien Liepājā notiks adventes ieskaņas pasākumi, informēja Liepājas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Ķēde.

Plkst.15 Karostā, laukumā pretī Ģenerāļa Baloža ielai 1, notiks adventes ieskaņas pasākums un Ziemassvētku egles iedegšana. Pasākuma laikā būs atvērtas darbnīcas rotājumu gatavošanai, kā arī sagādāts cienasts un silta tēja.

Tāpat svētdien visas dienas garumā notiks arī citas Ziemassvētku gaidīšanas laika ieskaņas aktivitātes, kas plkst.16 noslēgsies ar koncertuzvedumu «Gaismas apmirdzēti» un pilsētas galvenās egles rotājumu iedegšanu Rožu laukumā.

Valmierā notiks Ziemassvētku ieskaņas koncerts «Apkārt pasaulei»

Šodien plkst.15 Valmieras Kultūras centrā notiks Ziemassvētku ieskaņas koncerts «Apkārt pasaulei».

Kā informēja Valmieras Kultūras centra sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Tarbuna, koncertā piedalīsies Valmieras Kultūras centra vīru koris «Imanta», Krimuldas un Limbažu jauniešu simfoniskais orķestris, Krimuldas vīru koris «Vecie draugi», Dobeles kultūras nama sieviešu koris «Vizma» un Zilākalna kultūras nama jauniešu deju grupa «Ilūzija».

Rīgā iedegs svētku egli un sāks darboties Ziemassvētku tirdziņi

Svētdien, pirmajā Adventē, Rīgas iedzīvotāji aicināti piedalīties Rīgas galvenās svētku egles iedegšanas svinībās un Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa atklāšanas pasākumā Doma laukumā, kā arī visi gaidīti koncertos galvaspilsētas kultūras centros un dievnamos, aģentūra BNS uzzināja Rīgas domē.

Svētdien plkst.18 Doma laukumā tiks iedegta Rīgas galvenā Ziemassvētku egle. Svinīgajā pasākumā ikvienam, bet jo īpaši bērniem par prieku, piedalīsies muzikālās programmas «Brīnumskapis» mākslinieki – Ingus Ulmanis, Karīna Tropa, Andris Sējāns, Aigars Voitišķis, Roberts Rasa un Anrijs Grīnbergs.

Sagaidot Pirmo Adventi, tradicionāli, Rīgā sāks darboties Ziemassvētku tirdziņi, kur rīdziniekiem un pilsētas viesiem tiek piedāvāti īpaši svētku laikam darināti tautas lietišķās mākslas izstrādājumi, ierastie ziemas sezonas cienasti un svētku dāvanas, bet nedēļu nogalēs tirdziņu apmeklētājus priecēs koncerti un atrakcijas. Tirdziņi kā allaž atradīsies Doma laukumā, Līvu laukumā un Esplanādē un būs atvērti no 29.novembra līdz 9.janvārim.

Svētdien svētku noskaņa būs jūtama arī koncertos. Kultūras centrā «Mazā ģilde» uzstāsies Rīgas pilsētas vokālie un instrumentālie ansambļi un Latvijas Universitātes kamerorķestris koncertā «Ziemassvētku zvaigznes ceļš». Pirmās Adventes koncerts, piedaloties profesionālajam pūtēju orķestrim «Rīga», Rīgas kamarkorim «Ave Sol», solistēm Sonorai Vaicei, Baibai Berķei un diriģentam Mārtiņam Ozoliņam, notiks Rīgas Svētā Pētera baznīcā.

Šajā dienā sāksies arī koncertcikls «Adventa mūzikas svētki Rīgā», kur Rīgas Svētā Pāvila baznīcā muzicēs Ieva Akurātere un Leons Sējāns, bet Rīgas Krusta baznīcā dziedās un spēlēs Kārlis Kazāks.

Savukārt bērni gaidīti ne tikai Ziemassvētku egles iedegšanas sarīkojumā Doma laukumā, bet arī brīvdabas pasākumā «Rūķu gājiens», kas notiks pie Kultūras centra «Iļģuciems».

Šajā dienā svētku sajūtas radīšanai ikvienam būs iespēja piedalīties Gaismas laternu radošajā darbnīcā, kas notiks Kultūras centra «Ritums» filiālē Laimdotas ielā 42.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu