Uzfrišinās «Vērmanīša» estrādi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pašvaldības aģentūra "Rīgas dārzi un parki" nolēmusi saremontēt Vērmanes dārza estrādi. Patlaban šis neoficiālais pensionāru amatieru šaha klubiņš ir nožēlojamā stāvoklī, bet nākamvasar tur jāuzstājas Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku dalībniekiem.

Kopumā dažādiem remontdarbiem paredzēts iztērēt aptuveni 120 tūkstošus latu, un jau izsludināti konkursi to veikšanai. Atsevišķu darbu izpildītājus meklē soliņu uzstādīšanai, bruģēšanai, estrādes rekonstrukcijai u.c. Šobrīd noslēdzies konkurss par soliņu iekārtošanu. Jau zināms, ka līdzšinējos vienkāršos koka soliņus (ar betona kājām) aizvietos glītāki, parkiem ainaviski piemērotāki (ar čuguna "pekām"), RB stāsta aģentūras direktors Agnis Kalnkaziņš.

Izciļņaino un vietām pat iegruvušo asfalta segumu aizvietos ar bruģi, saremontēs arī notekūdeņu savākšanas sistēmu. Pati estrāde vizuāli īpaši daudz nemainīsies, to tikai pārklās ar vieglāk kopjamu segumu. Tur galvenie darbi paredzēti iekšpusē – tiks atjaunotas mākslinieku pārģērbšanās telpas un tualetes, ierīkots apgaismojums, nomainīta elektroinstalācija. Atbilstoši Kultūras pārvaldes prasībām pārbūvēs skatuvi – tai būs vajadzīgais slīpums un segums, kāds nepieciešams mākslinieku priekšnesumiem. Iecerēts arī uzstādīt novērošanas kameras, lai pasargātu estrādi no demolēšanas.

Apmeklētāji gan pie jaunas mazmājiņas netiks. A. Kalnkaziņš teic, ka vienam parkam pilnīgi pietiek jau ar esošo (stūrī pie Tērbatas ielas). Arī ne īpaši glītie puķu kioski starp Vērmanes dārzu un Tērbatas ielu pagaidām paliks tādi paši, kaut arī nākotnē tos iecerēts pārbūvēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu