Drošības apsvērumu dēļ Bērziņš atceļ vizīti Kabulā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paal Ravnaas, Norwegian Defence

Drošības apsvērumu dēļ prezidentam Andrim Bērziņam nācies atcelt vizīti Afganistānas galvaspilsētā Kabulā, savukārt par iespējamo karaspēka izvešanu no valsts 2014. gadā Bērziņš ir piesardzīgi optimistisks. No karstā punkta ziņo TV3 "Nekā personīga" žurnālists Sandijs Semjonovs.

Afganistānā atrodas aptuveni 180 Latvijas karavīru, un valsts svētku nedēļa līdz ar prezidenta apciemojumu viņiem sākusies patriotiskās noskaņās. Tikšanās ar karavīriem paredzēta šo pēcpusdien.

Semjonovs atklāj, ka sarunā par pakāpenisku karaspēka izvešanu 2014.gadā Bērziņš bijis piesardzīgi optimistisks. Ir jāskatās, cik veiksmīgi afgāņi būs gatavi pārņemt varu savās rokās, paši uzturot kārtību.

Patlaban vietējo cilšu vadītāju tikšanās dēļ saasinājusies drošības situācija, tāpēc Latvijas prezidentam nācies atcelt savu vizīti galvaspilsētā Kabulā, kur viņš teorētiski varēja tikties ar Afganistānas prezidentu.

Līdz ar ziemas tuvošanos šobrīd valstī sācies aukstuma periods, kad pierimst aktīvās kaujas un nemiernieki dodas atpakaļ uz Pakistānu, lai cīņas turpinātu pavasarī.

Prezidents Afganistānā diviem karavīriem pasniedz Viestura ordeni

Valsts prezidents Afganistānā diviem karavīriem, kas patlaban dien starptautiskajā operācijā, pasniedza Viestura ordeni.

Apbalvojums pasniegts Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Kājnieku brigādes Kaujas atbalsta bataljona Militārās izlūkošanas rotas komandiera vietniekam Arvim Grinbergam. Karavīrs Viestura ordeni, V šķiru, saņēmis par militāriem nopelniem, izrādīto drosmi un varonību, atkārtoti piedaloties Latvijas kontingenta starptautiskajās operācijās, par pašaizliedzīgu un priekšzīmīgu dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos un Latvijas armijas teicamu reprezentāciju.

Savukārt Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Kājnieku brigādes 1.kājnieku bataljona štāba virsseržants Edgars Joksts-Bogdanovs apbalvots ar Viestura ordeņa 1.pakāpes (zeltītu) goda zīmi. Viņam apbalvojums piešķirts par militāriem nopelniem, teicamu dienesta pienākumu izpildi, atkārtoti piedaloties Latvijas kontingenta starptautiskajās operācijās, par pašaizliedzīgu un priekšzīmīgu dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos un Latvijas armijas teicamu reprezentāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu