Seat atklāj "zaļos" plānus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Seat

Volkswagen grupā ietilpstošais spāņu autoražotājs Seat atklājis, ka turpina "zaļo" tehnoloģiju izstrādi, lai tuvāko dažu laikā tās varētu piedāvāt savos sērijveida automobiļos.

Pirmā "zaļā" tehnoloģija, kas tiks piedāvāta sērijveida Seat, ir par TwinDrive dēvētā plug-in hibrīdsistēma. Tās testēšanai jau patlaban tiek izmantoti kompaktauto Leon prototipi, un paredzams, ka pārdošanā šāds auto nonāks 2015. gadā. Gadu vēlāk videi draudzīgajiem autobraucējiem tiks piedāvāts arī elektroauto ar CO2 izmešu daudzumu 0 g/km apmērā.

Kā norāda AutoExpress, galvenais jaunums Seat hibrīdu un elektromobiļu jomā ir tas, ka tie nebūs atsevišķi, pilnīgi jauni modeļi, piemēram, konceptauto IBE sērijveida versijas, bet gan automobiļi no Seat pašreizējā piedāvājuma.

Kompānijas vadītājs Džeimss Muirs norāda, ka patlaban pieprasījums pēc elektroauto Spānijā ir ļoti neliels - atbilstoši prognozēm šobrīd Spānijā bija jābūt reģistrētiem 11 000 elektroauto, taču šis skaitlis šodien ir tikai 197. Tomēr, lai arī pircēju skaits ir neliels, tas tuvākajos gados palielināsies, un ir vēlams, ka varam pircējiem piedāvāt alternatīvas.

Par to, kas būs pirmais Seat elektroauto (iekārtu testēšanai tiek izmantots vienapjoma Altea XL), īstas skaidrības vēl nav, taču hibrīdauto būs Leon. Šā modeļa jauno paaudzi spāņi gatavojas prezentēt Ženēvas auto izstādē martā, turklāt atšķirībā no līdzšinējiem Leon tam paredzēts veidot vairāk nekā vienu virsbūves modifikāciju, proti, bez tradicionālā piecu durvju hečbeka tikšot piedāvāts arī Opel Astra GTC analogs trīs durvju auto, kā arī praktiskiem cilvēkiem tīkams ST universālis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu