Godmanis: uzņemos atbildību par "Parex bankas" pārņemšanu (580)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Bijušais premjers Ivars Godmanis šodien paša iniciētajā preses konferencē, kas tika sasaukta pēc Valsts kontroles kritiskā ziņojuma par "Parex bankas" pārņemšanu, paziņoja, ka par bankas pārņemšanu uzņemas pilnu atbildību.

Preses konferenci Godmanis iesāka ar vārdiem: "Banka bija jāglābj". Komentējot ekspremjera Andra Šķēles paziņojumus, ka banka būtu steidzami jāpārdod kaut par vienu latu, viņš uzsver, ka šāds lēmums nozīmētu ieguldīto 200 miljonu latu zaudēšanu.

Viņš norāda, ka pagaidām neesot pazīmju, kas liecinātu, ka Latvijas valstij neizdosies atgūt "Parex bankā" ieguldīto kapitālu un depozītus. "Tas gan nebūs īsa laika jautājums," piebilst bijušais Ministru prezidents.

Godmanis pauda viedokli, ka viņam morāli nepieņemama ir "Parex bankas" akcionāru rīcība, jo tikai tad, kad valsts jau bija pārņēmusi banku, atklāts, ka akcionāri jau bija samazinājuši savus depozīta apjomus. "Ja mēs to zinātu jau iepriekš tad, iespējams, rīkotos savādāk attiecībā uz akcionāriem."

Uz jautājumu, vai viņš uzņemas atbildību par bankas pārņemšanu, Godmanis atbildēja apstiprinoši: "Pārņemšanu veica valdība un loģiski, ka par to uzņemamies atbildību."

Viņš nepiekrīt Valsts kontroles secinājumiem, ka banku bija iespējams pārņemt izdevīgāk. "Ja kāds nosauktu izdevīgāku veidu, kā to pārņemt, es ļoti vēlētos to dzirdēt. Pagaidām es tādu dzirdējis neesmu," teic bijušais Ministru prezidents.

Runājot par izskanējušo kritiku "Parex bankas" lietā kopumā, ekspremjers ironiski norāda, ka tajos brīžos, kad valstī jāpieņem kritiski lēmumi, lēmumu pieņēmēju un padomdevēju pēkšņi ir ļoti maz, savukārt, kad krīze beidzas, uzrodas "daudz drosmīgo".

Jautāts, kuri bija viņa padomdevēji, pieņemot lēmumu par bankas pārņemšanu, Godmanis konkrētus uzvārdus nenosauc, vien norāda, ka tie bijuši tie cilvēki, kas ar viņu bija kopā naktīs, kad lēmumi par bankas glābšanu tika pieņemti.

Komentāri (580)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu