Budžeta ieņēmumi no fotoradariem izdalīti atsevišķi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdības iecere 2012.gada valsts budžeta projektā atsevišķā ailē izdalīt ieņēmumus no naudas sodiem par pārkāpumiem, kas fiksēti ar fotoradariem, liecina par to, "kādā virzienā Valsts policijai būs jāstrādā un kādas prioritātes valdība izvirza, lai mazinātu noziedzības līmeni un uzlabotu sabiedrisko kārtību Latvijā," uzskata Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrība (LIDA).

Arodbiedrības priekšsēdētājs Armands Augustāns pauda neizpratni par to, ka policijas rīcībā ir daudz dažādas tehnikas un speciālo līdzekļu tādu likumpārkāpumu konstatēšanai, par kuriem paredzēta soda nauda, taču ieņēmumiem no šo speclīdzekļu izmantošanas atsevišķas ailes budžetā netiek izdalītas.

"Piemēram, alkohola pārbaude autovadītāju izelpā LIDA ieskatā ir daudz svarīgāka, jo alkohola reibumā vadītāji pārkāpj gan ātruma ierobežojumus, gan izdara daudzus citus ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumus, kas bieži noved pie smagām, pat letālām sekām," sacīja Augustāns.

Viņš nobažījies, ka tāpat bez valdības ievērības palikusi narkomānijas apkarošana, jo 2012.gada budžets neparedz ienākumus no soda naudām par narkotisko vielu neatļautu lietošanu, transportlīdzekļu vadīšanu narkotiku ietekmē un citiem līdzīgiem pārkāpumiem.

LIDA nenoliedz, ka budžeta plānošanā ir jāparedz ieņēmumi no soda naudām, tomēr tas nedrīkst notikt bez konsultēšanas ar sociāliem partneriem un speciālistiem, kuri praksē izmanto speciālo tehniku pārkāpumu konstatēšanai.

"Izdalot atsevišķā ailē ieņēmumus no fotoradariem, tiek uzlikts uzsvars uz noteikto pārkāpuma veidu. Šāda valdības rīcība liecina par valdības atbalstu vienam uzņēmumam, kurš iesaistīts naudas pelnīšanā ar fotoradaru izmantošanu. Šim mērķim tad arī tiks veltīti Valsts policijas spēki," nobažījusies LIDA.

Arodbiedrības skatījumā tas negatīvi ietekmēs policijas darbu, veicinās korupciju un likumu pārkāpšanu no amatpersonu puses. Arī administratīvās tiesas tiks iesaistītas budžeta papildināšanā no fotoradaru izmantošanas, kas varētu kaitēt valsts tēlam, graut valsts pārvaldes un tiesas prestižu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu