Īrija neieviesīs izmaiņas darba atļauju sistēmā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Īrijas nodarbinātības lietu ministrs Dara Kolīrijs noraidījis iespēju veikt labojumus viesstrādnieku nodarbinātības noteikumos, kas viesstrādniekiem, kam nepieciešamas darba atļaujas, piešķirtu tiesības brīvi mainīt darba devēju, vēsta Īrijas sabiedriskā televīzija RTE.

Saskaņā ar pašreizējo sistēmu darba atļaujas turētājam ir tiesības strādāt tikai pie tā darba devēja, kas minēts darba atļaujā, un tikai pēc 12 mēnešiem ir tiesības darbu mainīt, skaidro Īrijas latviešu portāls "Baltic Ireland".

Īrijas Parlamenta Uzņēmējdarbības komisijā ministrs norādīja, ka šī norma tiesību aktos ieviesta 2006.gadā, lai nodrošinātu, ka atļaujas tiek izsniegtas tikai uz uzticamu darba devēju vārda.

Ministrs uzsvēra, ka ir ieviesti ievērojami uzlabojumi tiesību aktos, lai aizsargātu viesstrādniekus, tomēr nav mainījusies nepieciešamība saglabāt saikni ar darba devēju.

Īrijas Migrantu tiesību centrs (MRCI) jau vasarā sāka kampaņu par viesstrādnieku tiesībām brīvi mainīt darba devēju un par to, lai tiktu atcelta prasība darba atļaujās ierakstīt darba devēju. MRCI uzskata, ka šīs normas ir galvenais faktors, kas veicina viesstrādnieku ekspluatāciju.

Lai arī vairāki valdības pārstāvji un darba devēji pauda atbalstu MRCI priekšlikumiem attiecībā uz administratīvajām izmaiņām darba atļauju sistēmā, ierosinājumi tomēr tika noraidīti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu