Kā pareizi lādēt viedtālruni, lai "nenogalinātu" akumulatoru? (5)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Parasti viedtālruņa akumulators labi kalpo 2-3 gadus. Tomēr tas ir iespējams tikai tad, ja lietotāji ievēro pareizas uzlādes pamatprincipus, vēsta “Unian”.

Dažkārt var šķist, ka viedtālruņa akumulatora ātra nolietošanās problēma vēl ilgi būs aktuāla. Ar to saskaras ne tikai lētāko viedtālruņu īpašnieki, bet arī dārgo flagmaņu īpašnieki.

Tas ir tādēļ, ka lietotāji reti pievērš uzmanību visiem uzlādes procesa smalkumiem un tādējādi būtiski paši samazina akumulatora mūža ilgumu. Lai novērstu akumulatora paātrinātu nolietošanos, speciālisti iesaka uzlādēt viedtālruni līdz 80%, bet izlādēt - ne zemāk par 20%. Ir arī alternatīva uzlādes taktika, kas pazīstama kā "50-70".

Tāpat jāatceras, ka tālruni nedrīkst lādēt visu nakti. Nav ieteicams arī izmantot tālruni, kamēr tas ir pievienots kabelim. Mūsdienās kā alternatīva uzlādes metode tiek izmantota arī bezvadu uzlāde, taču eksperti to neiesaka lietot.. Tā uzkarsē tālruni, kas, savukārt, negatīvi ietekmē akumulatoru.

Bet galvenais faktors, kas ietekmē akumulatora nolietošanos, ir uzlāde ar neoriģināliem “Lightning” un USB-C kabeļiem, vai arī kādām ļoti lētām Ķīnas internetveikalos pasūtītām bezvadu uzlādes ierīcēm.

Kā zināms, 2023. gadā arvien vairāk ražotāju atsakās no lādētāju iekļaušanas jaunu viedtālruņu komplektos. Tādēļ katram lietotājam rodas dilemma: ietaupīt, pērkot neoriģinālu lādētāju, vai iegādāties oriģinālu par dārgāku cenu.

Oriģinālais lādētājs ir izstrādāts pēc ražotāja vadlīnijām, ņemot vērā konkrētas viedtālruņa akumulatora prasības un specifikācijas. Tas nodrošina optimālu spriegumu un strāvu, kas ir nepieciešams drošai un efektīvai uzlādei.

Neoficiālu kabeļu izmantošana var izraisīt ne tikai ierīces pārkaršanu vai akumulatora pārslodzi, bet dažos gadījumos to var pat pilnībā sabojāt. Tas pats attiecas arī uz lētajiem bezvadu lādētājiem.

Taču uzticams lādētājs obligāti nav dārgs. Tas var būt ražotāja sertificēts kabelis, kas atbilst kvalitātes standartiem. Piemēram, MFi (“Made for iPhone/iPad”), ja tiek izmantotas “Apple” ierīces.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu