Prezidenta Vējoņa neveiklā klusuma cenzūra - kā tad tā?

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Masu mediju pārstāvji pamanījuši, ka Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa mājaslapā ticis saīsināts viņa preses konferences video, tajā neiekļaujot neveiklu atbildi uz kādu jautājumu.

30.martā Vējonis atsāka pildīt Valsts prezidenta pienākumus pilnā apmērā un Jūrmalas rezidencē notiekošajā preses konferencē informēja medijus par saviem plāniem. Runājot par preses padomnieka vakanci, Vējonis atbildēja, ka pašlaik neredz nepieciešamību «sasteigt jaunā preses padomnieka meklējumus».

Prezidents piebilda, ka pašlaik, kopš uz abpusējas vienošanās pamata amatu atstāja bijušais preses padomnieks Gusts Kikusts, ir cilvēks, kurš pilda preses padomnieka pienākumus. Uz jautājumu, kāpēc Kikustam amats bija jāpamet, ja viņa darbā kļūdas netika novērotas, prezidents atbildēja ar smaidu un ilgstošu klusuma pauzi, izvairīgi piebilstot, ka «dzīve mainās».

Prezidenta oficiālajā mājas lapā publicētajā video vieta ar Vējoņa klusēšanu ir izgriezta. Tvitera lietotāji diskutē, vai šāda rīcība jāuzskata par Valsts prezidenta kancelejas cenzūru un ir pieļaujama.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu