Skolas iegādājas matu taisnotājus, lai meitenes apmeklētu sporta stundas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/«Reuters»

Trīs skolas Vestdanbārtonšīrā (Skotijā) aprīkojušās ar matu taisnotājiem, lai meitenes neizvairītos no piedalīšanās sporta nodarbībās, baidoties sabojāt frizūru.

Vietējā pašvaldība iegādājusies matu ieveidošanas piederumus sporta nodarbību aprīkojuma uzlabošanas projekta gaitā. Tagad trīs skolās — Apustuļa Sv. Pētera vidusskolā, Klaidbenkas vidusskolā un Levenas ielejas akadēmijā — meiteņu ģērbtuvēs uzstādīti deviņi taisnotāji.

«Dome uzskata, ka skolēnu viedoklis ir izšķirošs, pārliecinoties, ka skolas vide ir pēc iespējas pozitīva un nediskriminējoša, un (projekta) izstrādes laikā mēs daudz konsultējāmies ar skolēniem,» sacīja Vestdanbārtonšīras domes pārstāve.

«Meiteņu nevēlēšanās piedalīties sporta nodarbībās bija galvenais jautājums, ko apsprieda skolēni, tāpēc ģērbtuvju un dušu aprīkojumu uzlabošana, kā arī matu taisnotāju uzstādīšana bija būtiska šīs tendences apkarošanā.»

Kopumā pašvaldība iztērējusi aptuveni 1000 britu mārciņu (800 lati) sporta nodarbību apmeklētības palielināšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu