Kristovskis varētu ieņemt ārlietu ministra amatu (97)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ja Valsts prezidents Valdis Zatlers kā premjera amata kandidātu nominētu pašreizējo Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL), tad apvienības "Vienotība" un tajā ietilpstošās partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis topošajā valdībā varētu ieņemt ārlietu ministra amatu.

Kristovskis atzina, ka viņa kļūšana par ārlietu ministru esot ļoti reāla. "Tikpat reāli kā šīs valdības apstiprināšana," viņš piebilda.

Politiķis pieļāva, ka kāda ministra amatu varētu iegūt vēl kāds PS pārstāvis, bet no sīkākiem paskaidrojumiem atturējās.

Iepriekš gan tika pieļauts, ka ārlietu ministra amatu varētu ieņemt "Vienotībā" ietilpstošās partijas "Sabiedrība citai politikai" (SCP) pārstāvis Artis Pabriks.

Jaunā koalīcija, kuru veidos apvienība "Vienotība" un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), lielāku skaidrību par amatiem topošajā valdībā un 10.Saeimā sola trešdien, 27.oktobrī, līdz tam sīkāku informāciju par iespējamo amatu sadalījumu neizpaužot.

Kā ziņots, piektdien sākotnējā vienošanās starp "Vienotību" un ZZS paredzēja, ka abas varētu saņemt sešu ministru amatus, bet apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LLNK (VL-TB/LNNK) - vienu, tieslietu ministra, amatu. Tomēr šodien tika paziņots, ka koalīcija tiks veidota bez VL-TB/LNNK, jo pret to kategoriski iebilda SCP.

Dombrovskis tobrīd norādīja, ir panākta konceptuāla vienošanās par Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) likvidēšanu, kuras funkcijas pamatā tiks nodotas Vides ministrijai. Šo ministriju bija plānots nodot ZZS pārraudzībā un to varētu turpināt vadīt Raimonds Vējonis.

ZZS pārziņā paliktu Zemkopības ministrija, kuru varētu turpināt vadīt Jānis Dūklavs, kā arī Labklājības ministrija. Par pārējām ministrijām tika solīts vēl diskutēt.

Pēc RAPLM likvidēšanas paliek 13 ministrijas. Vienlīdzīgi ministra amatam tiekot vērtēts Saeimas priekšsēdētāja postenis, bet premjera amats skaitoties divu ministru vietu vērts.

Komentāri (97)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu