Par ministru kandidatūrām "Vienotība" un ZZS turpinās runāt trešdien (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Premjera Valda Dombrovska pārstāvētā apvienība "Vienotība" un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) par ministru kandidatūrām jaunajā valdībā turpinās runāt trešdien.

Premjers pēc koalīcijas sanāksmes pirmdien žurnālistiem pavēstīja, ka "Vienotība" ir izteikusi ZZS priekšlikumu par amatu sadali un par konkrētām kandidatūrām plāno runāt trešdien.

Uz vairākkārtējiem jautājumiem gan premjers, gan ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis tikai nenogurstoši norādīja, ka neko nekomentēs līdz trešdienai, kad amatu sadale netiks pārrunāta vēlreiz. Nav skaidrības, cik ministru krēslu būs katrai no abām apvienībām. Iepriekš premjers ZZS piedāvāja sešus portfeļus.

Brigmanis vienīgi pauda pārliecību, ka koalīcija ar 55 balsīm būs stabila un ilgtspējīga.

Neoficiāla informācija liecina, ka ārlietu ministra posteni ieņems "Vienotības" vadītājs Ģirts Valdis Kristovskis ("Pilsoniskā savienība"), un viņa vadītajai partijai "Pilsoniskā savienība" varētu būt četri ministru krēsli. Kristovskis sarunā ar žurnālistiem atzina, ka "Vienotībai" prioritāšu ir ļoti daudz, un apliecināja, ka viņa kandidatūra apspriesta arī ārlietu ministra amatam.

Uz jautājumu par sarežģīto budžeta situāciju ārlietu jomā Kristovskis tikai sacīja, ka par šādiem jautājumiem vēl nav runāts. Kristovskis gan vēl piebilda, ka neviens amats nav garantēts līdz oficiālai valdības apstiprināšanai.

Aģentūras BNS rīcībā esošā informācija arī liecina, ka aizsardzības ministra posteni plānots uzticēt bijušajam ārlietu ministram Artim Pabrikam ("Sabiedrība citai politikai", "Vienotība"), kurš ministriju atstāja 2007.gadā pēc aiziešanas no Tautas partijas. Viņš būs arī premjera biedrs, kurš būs atbildīgs par Latvijas gatavošanos Eiropas Savienības prezidentūrai 2015.gada pirmajā pusē.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu