Gvinejā mirst ANO sūtnis cīņai pret Ebolas vīrusu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) sūtnis, kas pilnvarots vadīt atbildes darbus Ebolas vīrusa krīzes risināšanai Gvinejā, pirmdien miris mēnesi pēc amata pienākumu pildīšanas sākuma, paziņoja ANO.

59 gadus vecais Ruandas pilsonis Marsels Rudasingva «mira pēkšņi», informēja ANO Attīstības programmas pārstāvis. ANO sūtņa nāves iemesls netiek minēts.

«Laikā, kad mēs visu savu enerģiju koncentrējam uz Ebolas vīrusa uzliesmojumu, Marsels Rudasingva sniedza nenovērtējamu ieguldījumu, kas ir jāuzteic,» piebilsts ANO paziņojumā.

ANO ģenerālsekretārs Bans Kimūns 8.oktobrī iecēla Rudasingvu kā koordinatoru Gvinejā ANO misijā atbildei uz Ebolas vīrusa radīto ārkārtas situāciju.

Karjeras ANO darbinieks Rudasingva 20 gadus strādāja ANO Bērnu fondā Kenijā, Mali, Gvinejā un Dānijā.

Plašākā Ebolas vīrusa epidēmija ar lielāko upuru skaitu Rietumāfrikā prasījusi jau vairāk nekā 5000 dzīvību, bet inficēto skaits ir trīs reizes lielāks, liecina Pasaules Veselības organizācijas dati.

Gvinejā pirmais vīrusa inficēšanās gadījums tika konstatēts šā gada sākumā. Kopumā šajā valstī inficēti 1900 cilvēki, bet nepilni 1200 ir miruši.

Savukārt ASV Nebraskas štatā pirmdien mira ķirurgs, kurš ar Ebolas vīrusu inficējās, kamēr strādāja dzimtajā Sjerraleonē, kļūstot par otro pacientu ASV, kas miris no bīstamā vīrusa.

44 gadus vecais ASV iedzīvotājs Martins Salija inficējās, ārstējot cilvēkus Sjerraleonē. Uz ārstēšanu Nebraskā viņš tika nogādāts sestdien - 13 dienas pēc saslimšanas. Ārsti informēja, ka ierašanās brīdī ķirurgs bija bezsamaņā, viņam bija grūti elpot un viņa orgāni nedarbojās. Viņam tika dota plazma no Ebolas vīrusa inficēta izdzīvojuša cilvēka, kā arī eksperimentālais medikaments «ZMapp».

Salija bija desmitais Ebolas vīrusa pacients, kurš tiek ārstēts ASV, un otrais, kurš ir miris no infekcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu