VL-TB/LNNK vēlētos pārraudzīt izglītības un tieslietu jomu (9)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) jaunajā valdībā vēlētos pārraudzīt izglītības un tieslietu jomu, atzina apvienības pārstāvis Dzintars Rasnačs.

Tomēr Rasnačs norādīja, ka pagaidām sarunas neesot tik tālu, lai varētu konkrēti pateikt, vai VL-TB/LNNK tiks pie šo jomu pārraudzīšanas, kā arī esot pāragri runāt par ministru amata kandidātiem.

Tāpat, pēc Rasnača teiktā, vēl neesot izlemts, kādās komisijās strādās Saeimā iekļuvušie VL-TB/LNNK saraksta deputāti. Tāpat deputātu iekļaušana komisijās esot arī atkarīga no tā, vai kāds ievēlētais deputāts nekļūs par ministru, jo tad tā vietā nāks nākamais vēlēšanu sarakstā esošais deputāts.

Pilna skaidrība par koalīcijas sastāvu jaunajā Saeimā būs piektdien, 22.oktobrī, šodien pēc koalīcijas pārstāvju sanāksmes žurnālistiem atzina premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība").

Pēc Dombrovska teiktā, no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) jau saņemta skaidra atbilde par dalību koalīcijā, un pamatā piekrītoša atbilde saņemta arī no nacionālās apvienības VL-TB/LNNK.

Koalīcijas padome šodien pārrunājusi jaunās valdības un koalīcijas veidošanas jautājumus. Panākta vienošanās, ka visas trīs partijas turpinās valdības veidošanu.

Koalīcijas padomē pārrunāti arī vairāki jautājumi, kas saistīti ar VL-TB/LNNK uzstādījumiem. Padomes pārstāvji vienojušies, ka jautājumi, kas saistīti ar Satversmi, valsts valodas likumu, un citi tiks koalīcijā pieņemti pēc vienprātības principa, kā arī partijas nevirzīs iniciatīvas, par ko nav panākta vienošanās, piemēram, par izglītības politikas pamatnostādnēm un repatriācijas jautājumiem.

Dombrovskis norādīja, ka ceturtdien tiks turpināta valdības deklarācijas veidošana un iespējamas sarunas par amatu sadali valdībā un Saeimā, bet pilnīga skaidrība varētu būt piektdien pēc koalīcijas partiju sanāksmes.

Uz jautājumu, vai vienā koalīcijā darbosies minētās trīs partijas, Dombrovskis atbildēja, ka "tas ir pašreizējais sarunu formāts".

VL-TB/LNNK pārstāvis Gaidis Bērziņš žurnālistiem sacīja, ka VL-TB/LNNK ir gatava apspriest šo koalīcijas modeli un jautājums par dalību koalīcijā tiks izvērtēts nacionālās apvienības valdes sēdē, kas notikšot tuvākajā laikā.

"Loģiski, ka, strādājot koalīcijā, jautājumi jāvirza vienprātīgi," sacīja Bērziņš, piebilstot, ka "būs iniciatīvas, kuras nevarēs virzīt".

Bērziņš arī atzina, ka nepieciešams konsenss. "Cik tālu varēsim pildīt solījumus vēlētājiem, pildīsim, tikai kādā formātā," viņš piebilda.

ZZS 9.Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis norādīja, ka ZZS jau sen nolēmusi strādāt kopā ar "Vienotību" un neesot problēmu strādāt, kā tas darīts iepriekš.

Brigmanis skaidroja, ka ZZS neesot īpaši svarīgi strādāt koalīcijā ar 55 balsīm vai vairāk. Svarīgāk esot koncentrēt spēkus ekonomiskās krīzes pārvarēšanai un vienlaikus nezaudēt nacionālo pašapziņu.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu