Vienības velobraucienā piedalījušies aptuveni 4000 dalībnieku (128)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Siguldā šodien notikušajā 19.Latvijas riteņbraucēju Vienības velobraucienā piedalījušies aptuveni 4000 dalībnieku, kurus no dalības pasākumā nav aizbaidījis pat lietus.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kad velobraucienā piedalījās 2000 dalībnieku, atbalstītāju skaits ir pieaudzis un tajā kopumā esot piedalījušies 3820 dalībnieki, no tiem 178 Sporta šosejas braucienā, 756 - Kalna divriteņu braucienā un aptuveni 2900 - Tautas braucienā.

Pasākumu ar savu uzrunu atklāja Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš vēlāk piebiedrojās tiem dalībniekiem, kuri gatavojās startam Tautas braucienā. Šīs trases garums bija 37,5 kilometri, un ar pārējiem trases dalībniekiem šajā braucienā piedalījās ne tikai Zatlers, bet arī bijušais valsts prezidents Guntis Ulmanis.

Dalībnieku vidū bija arī pasaules čempions riteņbraukšanā Romāns Vainšteins, grupas "Cosmos" dalībnieki un telekompānijas LNT komanda. Vienības braucienā piedalījās arī VAS "Latvijas dzelzceļš" komanda, kurā bija pieteikti 50 dalībnieki.

Tautas brauciena posmā pirmais finišēja Deniss Penkalovs.

Foto: LETA
Foto: LETA
Foto: LETA
Foto: LETA
Foto: LETA

Jau ziņots, ka pasākuma mērķis ir veicināt veselīgu dzīvesveidu un tautas kopības sajūtu, tieši tāpēc dalībnieki tika aicināti piedalīties un veicināt vienotību, nevis sacensties. Pirmais Vienības brauciens Latvijā notika 1936.gadā, un tā protektors bija toreizējais valsts prezidents Kārlis Ulmanis.

19.Latvijas riteņbraucēju Vienības brauciena organizators un mārketinga komunikācijas aģentūras "Alpha Baltic" valdes priekšsēdētājs Lauris Špillers uzskata, ka Vienības brauciens ar tā senajām tradīcijām ir ļoti pozitīvs pasākums, kas pulcē dzīvespriecīgos un aktīvos Latvijas iedzīvotājus.

Pagājušajā gadā Vienības braucienā piedalījās 2217 dalībnieki. Ik gadu dalībnieku skaits pieaug, taču nepārspēts palicis 1939.gadā sasniegtais rekords, kad no visiem Latvijas novadiem uz Rīgu devās 6226 dalībnieki un ceturtais Vienības brauciens bija valsts mēroga svētki.

Šogad Vienības velobraucienam bija izveidotas trīs distances - Sporta šosejas brauciens, kas ir 90 kilometrus garš, Kalnu divriteņu brauciens, kas ir 40 kilometrus garš, un Tautas brauciens, kura maršruts ir 37,5 kilometrus garš.

Komentāri (128)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu