Atceltā mūzikla zaudējumi – 15 tūkstoši (34)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonedēļ paredzētais mūzikls Tā es tevi mīlēšu nenotika, jo komponists Raimonds Pauls nebija devis atļauju savu darbu izmantošanai. Organizatoru aplēses liecina par aptuveni 15 tūkstošu latu zaudējumiem.

Plānotā mūzikla režisore Žaklīna Cinovska publiskojusi paziņojumu, kurā teikts, ka, "balstoties uz ilggadēju mūsu sadarbību dažos projektos un izjūtot dziļu cieņu pret Jums (Raimondu Paulu – K. K.) kā vienu no Latvijas izcilākajiem komponistiem, es neizvirzīšu nekādas oficiālas prasības par manu cieņas un goda aizskaršanu. Jo man patiesi ļoti žēl, ka Jums vien zināmu un man nojaušamu iemeslu dēļ Jūs bijāt spiests atteikties no saviem vārdiem un krasi mainīt savas domas un attieksmi, kas radīja būtiskas sekas, neizpratni un arī finansiālos zaudējumus ne tikai mūsu producentu grupai, bet arī daudziem citiem ar šo projektu saistītiem cilvēkiem un organizācijām".

Savu nostāju maestro pamato kodolīgi. "Šis ir pirmais mājiens tiem, kas cep mūziklus vienu pēc otra un braukā pa laukiem, tos atrādīdami," uzsvēris komponists. Viņam ir nepieņemami, ka muzikālā izrāde, kas bija plānota Nacionālajā teātrī, tika reklamēta ar viņa vārdu, pašam tajā nepiedaloties.

Režisore pauž nožēlu projektā iesaistītajiem – Jānim Jurkānam, Mārtiņam Vilkārsim, Ilzei Vītloliņai, Jurim Kulakovam, Agrim Daņiļevičam, Rēzijai Kalniņai, Arturam Skrastiņam, Ģirtam Ķesterim, Mirdzai Martinsonei, Katrinai Pasternakai, Veltai Straumei, Kristīnei Zadovskai, Ģirtam Jakovļevam, Varim Vētram, Jānim Paukštello, Zigurdam Neimanim, Ainaram Ančevskim, Intaram Rešetinam, Romualdam Ancānam, Jurim Hiršam un pārējiem aktieriem un dejotājiem, Nacionālajam teātrim un tā direktoram Ojāram Rubenim par nenotikušo sadarbību.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu