ZZS: Gudelei pašai jāpieņem lēmums par turpmāko atrašanos ministres amatā (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Īpašu uzdevumu ministrei elektroniskās pārvaldes lietās Inai Gudelei (ZZS) pašai jāpieņem lēmums par turpmāko atrašanos amatā, aģentūrai LETA sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

"Viņai pašai jāpieņem lēmums par to, cik viņa jūtas vainīga un vai viņai ir spēks turpināt darbu," sacīja politiķis.

Uz Brigmaņa telefona zvaniem Gudele šodien neatbildot. Pēc partijas biedra domām, viņa ir nonākusi emocionālā krīzē.

Brigmanis uzsvēra, ka Gudeli aizstāvēs un uzņemsies atbildību, taču lēmums par tālāko atrašanos amatā ir jāpieņem viņai pašai.

Tikmēr šodien Saeimas kuluāros izskanējušas baumas, ka informācija par Gudeles dzimšanas dienas svinībām nonākusi presē ar Aivara Lemberga labvēlību un Lembergs vēlējies saviem partijas biedriem parādīt, ka viņu nevajadzētu atstāt novārtā un ir jāieklausās viņa viedoklī.

Brigmanis sacīja, ka negribētu šādus izteikumus komentēt: "Mēs darām savu darbu un mums nav nekādu norādījumu."

Aģentūrai LETA tapis zināms, ka Gudele kritiku no partijas biedriem varētu saņemt pirmdien, 21.aprīlī, ZZS valdes sēdē, kur šis jautājums tiks skatīts.

Pēc neoficiālas informācijas, ZZS vilcinās ar Gudeles atsaukšanu, jo, iespējams, atkāpjoties ministrei, varētu tikt rosināts likvidēt Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātu.

Jau ziņots, ka Saeimā ir iesniegts Gudeles demisijas pieprasījums, taču neviena koalīcijas partija pagaidām to neplāno atbalstīt.

Neoficiāli vairāki ZZS politiķi norādīja, ka konkrētajā gadījumā nevar teikt, ka Gudelei nevar izteikt pārmetumus, jo, piemēram, sekretariāts esot dāsns arī pret saviem darbiniekiem, kuriem esot ļoti labas veselības apdrošināšanas polises un iespēja ar tām apmeklēt pat solāriju.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu