Notiks divi vides mūzikas koncerti

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad naktī no 2. uz 3. jūniju "Līčos" un 15. jūnija vakarā "Ielīcās" notiks "Dabas koncertzāle: Phylloscopus collybita" bezmaksas koncerti.

Naktī no 2. uz 3. jūniju "Līčos" pie Mazsalacas un 15.jūnijā no plkst. 22.00 līdz pusnaktij "Ielīcās" pie Valkas notiks vides mūzikas koncerti "Dabas koncertzāle: Phylloscopus collybita". Tie turpinās 2006.gadā Mazsalacas Valtenberģu muižas parkā notikušā Dabas koncertzāles pirmā koncerta ideju – rast jaunus mākslinieciskās izpausmes veidus, kas apvieno mākslu un zinātni.

Oriģinālmūzikas autori un izpildītāji – Ingus Ulmanis, Gints Sola, Kaspars Tobis, Aigars Voitišķis, Anrijs Grīnbergs, Valdis un Rūta Muktupāveli. Dabas dīdžeja lomā iejutīsies Eduards Švāns. Īpašie viesi – leģendārā grupa "Dzeltenie pastnieki".

Dabas slēptās norises kļūs redzamas, pateicoties attēlam. Vizuālā stāsta autori ir "Vides filmu studija", fotogrāfi Otars Opermanis un Andris Soms kopīgi ar dabas vīdžeju Pēteri Ķimeli.

Čunčiņa, galvenā koncerta varoņa, filozofa un putnu dzīves hronista lomā iejutīsies dzejnieks Pēters Brūveris.

Latvijas Ornitoloģijas biedrības speciālistu stāsti par putniem un dabu, kā arī Vides filmu studijas dabas filmu izlase un citi īpaši pasākumi notiks jau pāris stundas pirms koncertu sākuma.

Koncertiem ir īpaši izveidota interneta mājas lapa: www.dabaskoncerts.lv . Lapā atrodama informācija par koncertu norisi, norādes par atrašanās vietām un citas noderīgas ziņas.

Vides inženiertehnoloģisko risinājumu uzņēmums SIA "VentEko" savā 10 gadu jubilejā dāvina māksliniekiem iespēju radīt oriģinālmūziku un šos unikālos koncertus. Dabas koncertzāles ideja atbilst SIA "VentEko" darbības filozofiskai koncepcijai – inteliģenti vides risinājumi.

Koncertu īstenošanu finansē arī Latvijas Vides aizsardzības fonds.

Šogad koncertus īsteno Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta administrācija sadarbībā ar SIA "Platforma Rekords" ar ANO Attīstības programmas, Pasaules vides fonda, SIA VentEko, Latvijas ornitoloģijas biedrības un Latvijas Vides fonda atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu