Latvija iekļuvusi komentāru spameru topā (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: projecthoneypot.org

Iespējams, ka kādreiz pieņemtais termins "surogātpasts", kas ar grūtībām vēl arvien mēģina aizstāt ikdienā bieži lietojamo "spams", ir pavisam neizdevies. Tam, ko angļu valodā apzīmē ar vārdu "spam" IT nozarē, ir arī paveids, kas nav nekā saistīts ar e-pasta vai citiem sūtījumiem, bet ir ne mazāk kaitinošs un kaitīgs. Tie ir komentāri, kas tiek automatizēti ievietoti visdažādākajās vietnēs, piemēram, tiešsaistes žurnālos jeb blogos.

Masveidā izplatīti komentāri var būt gan mazāk bīstami - reklāmas rakstura, gan pavisam bīstami – ar saitēm uz kaitīgām programmām. Spameru  arsenālā komentāri ieņem nozīmīgu vietu. Projekts "Project Honey Pot", kas identificē spamerus un publicē atbilstošu statistiku, komentāru izplatītājus ir nodalījis atsevišķā kategorijā.

Saskaņā ar jaunākajiem "Project Honey Pot" datiem Latvija, nedaudz atpaliekot no Taivānas (1,4%), bet apsteidzot Itāliju (1,1%), ar 1,3% ir 20. vietā starp valstīm, no kuru resursiem ar masveidīgi izplatītiem komentāriem tiek piedrazotas interneta vietnes visā pasaulē.

Ar vaininieku IP adrešu sarakstu un citu informāciju var iepazīties "Project Honey Pot" vietnes sadaļā Directory of Comment Spammer IPs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu