SC gaidot no topošās koalīcijas konkrētus piedāvājumus (110)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Lai varētu runāt par konkrētām sadarbības formām Saeimā ar topošo koalīciju, apvienība "Saskaņas centrs" (SC) vēlas redzēt no "Vienotības" un premjera Valda Dombrovska ("Vienotība") konkrētus piedāvājumus, piemēram, 2011.gada budžeta parametrus ieņēmumu un izdevumu pozīcijās, pastāstīja viens no SC līderiem Jānis Urbanovičs.

Urbanovičs norādīja - lai lemtu par SC piedāvājumu un prasībām, vispirms apvienība vēlas redzēt no "Vienotības" puses rīcības plānu un saņemt atbildes uz dažādiem jautājumiem, piemēram, par budžeta parametriem. "Šīs atbildes mēs vēlējāmies saņemt pirms vēlēšanām un vēlamies arī tagad. Manuprāt, tas ir tik vienkārši," teica SC pārstāvis.

Politiķis arī pauda sašutumu par to, ka visi tikai runājot par amatiem, nevis konkrētu rīcības plānu.

"Apbrīnojami, ka tas nevienu neinteresē, interesē tikai amati. Tas ir šausmīgi, mēs dzīvojam šausmīgā valstī,"

sacīja Urbanovičs.

SC priekšsēdētājs, Rīgas mērs Nils Ušakovs skaidroja, ka SC plāno gaidīt, līdz "Vienotības" pārstāvji apspriedīsies savā starpā un formulēs savu piedāvājumu. "Sagaidīsim, ko tieši viņi vēlas no mums, un tad teiksim, ko vēlamies paši," norādīja Ušakovs.

Savukārt SC pārstāvis Sergejs Dolgopolovs uzsvēra, ka nevajadzētu runāt par vienu vai vairākām ministru vietām, bet gan par to, ko varēs darīt. "Ir jābūt kaut kādai loģikai," piebilda politiķis.

Kā ziņots, Dombrovskis vakar pēc tikšanās ar SC pārstāvjiem žurnālistus informēja, ka "Vienotība" ar SC varētu slēgt sadarbības līgumu un, iespējams, deleģēt SC kāda ministra amatu.

Dombrovskis norādīja, ka sarunu laikā SC piedāvāta iespēja noslēgt sadarbības līgumu ar jauno koalīciju un vienoties par sadarbības formu, kas abām pusēm būtu pieņemama.

Savukārt "Vienotība" līdzpriekšsēdētāja Solvita Āboltiņa patlaban izvairīgi komentē ne tikai iespējamo sadarbību ar SC, bet arī pauž piesardzīgu viedokli par "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK).

Šorīt intervijā Latvijas Radio politiķe uzsvēra, ka sarunas par koalīciju patlaban turpinās un vēl ir mēnesis laika līdz nākamās valdības apstiprināšanai.

Komentējot iespējamo sadarbību ar SC, Āboltiņa skaidroja, ka nevēlas, lai Saeima būtu sašķelta, un tik monolītai opozīcijai jāpiedāvā iespēja uzņemties atbildību par ekonomikai sarežģītiem lēmumiem. Tomēr "Vienotība" nekad nenodošot savus principus par valsts virzību Rietumu virzienā, valodu un pilsonību, un potenciālā sadarbība ar SC vēl tikšot diskutēta "Vienotības" valdē un Saeimas frakcijā.

Saskaņā ar provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem "Vienotībai", Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) un VL-TB/LNNK būs 63 deputātu mandāti 10.Saeimā. "Vienotība" parlamentā ieguvusi 33 deputātu mandātus, ZZS - 22 mandātus, bet VL-TB/LNNK - astoņus.

Otrs lielāko vēlētāju atbalstu saņēmušais politiskais spēks SC ieguva 29 mandātus. Apvienība "Par labu Latviju" ieguvusi astoņus mandātus.

Komentāri (110)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu