SVF vadītājs nesaskata nepieciešamību palīdzēt Īrijai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītājs Dominiks Štrauss-Kāns piektdien intervijā Vācijas biznesa laikrakstam "Handelsblatt" norādīja, ka neprognozē Īrijas vēršanos pēc atbalsta pie Eiropas glābšanas fonda, lai palīdzētu valstij pārvarēt tās finanšu krīzi.

Atbildot uz laikraksta jautājumu, vai Dublinai vajadzētu izmantot fonda līdzekļus, Štrauss-Kāns sacīja: "Mēs tā nedomājam."

"Mēs esam gatavi gadījumā, ja mums vajadzēs sniegt palīdzību," viņš tomēr piebilda. "Situācija Īrijā ļoti atšķiras no Grieķijas. Īrijas valdība jau ir īstenojusi vairākus pārliecinošus fiskālos un banku sektora pasākumus."

Kā ziņots, Īrijas Centrālā banka ceturtdien pavēstīja, ka izmaksas finanšu grūtības pārdzīvojošās Īrijas bankas "Anglo Irish Bank" glābšanai varētu sasniegt pat 34,3 miljardus eiro (24,1 miljardu latu), tādējādi valsts budžeta deficītam šogad pieaugot līdz 32% no iekšzemes kopprodukta (IKP), kas ir rekordaugsts līmenis.

Savukārt eirozonas valstis šā gada maijā izveidoja 750 miljardu eiro (527,1 miljarda latu) vērtu stabilizācijas fondu eiro aizsardzībai, lai palīdzētu dalībvalstīm, kuras nespēj atrisināt to finansiālās problēmas un finansēt budžeta deficītu ar obligāciju emitēšanu.

Eiro stabilizācijas fondu atbalsta arī SVF un Eiropas Komisija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu