Vakar Jūrmalā aizturēti trīs maluzvejnieki ar prāvu lomu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes inspektori vakar Jūrmalā aizturējuši trīs maluzvejniekus ar prāvu zivju lomu, informēja VVD pārstāvis Gints Zemitāns.

Vakar sadarbībā ar Valsts policijas darbiniekiem veikts reids Lielupē, un starp dzelzceļa un automašīnu tiltiem aizturēti trīs maluzvejnieki - 1979., 1980. un 1986.gadā dzimuši vīrieši. Vīrieši savu darbību veikšanai izmantojuši trīs tīklus 250 metru garumā.

Lomā atradušās 78 vimbas, viens lasis, viena vēdzele, kā arī raudas un brekši - aptuveni 15 kilogrami. Nodarītie zaudējumi zivju resursiem, pēc sākotnējiem aprēķiniem, ir 12 080 eiro.

Vīrieši nogādāti policijas iecirknī, un pret diviem no viņiem sākts kriminālprocess. Vienam tiks piemērots administratīvais sods.

Laikā, kamēr vīrieši nogādāti iecirknī, inspektori saņēmuši jaunu informāciju par Lielupē izvietotiem tīkliem. Šoreiz tie atradušies Lielupē pie Dzintariem. Inspektori izveidojuši slēpni, tomēr šorīt ap plkst.6 pieņemts lēmums tīklus izcelt. Kopumā maluzvejnieki upē bija ievietojuši sešus tīklus 490 metru garumā. Šoreiz gan loms nav bijis liels - trīs laši, viena līdaka un daži brekši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu