Londonas teātri nolīgst ārā sviedējus, lai savaldītu publiku (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai savaldītu piedzērušos publiku, kas traucē izrāžu norisi, Vestendas teātri sākuši izmantot ārā sviedēju pakalpojumus, raksta britu avīze "Daily Telegraph".

Daudzi briti uzskata, ka nepiedienīgu uzvedību - tostarp kaušanos, urinēšanu un nodarbošanos ar seksu - veicinājis biļešu cenu samazinājums jauniešu piesaistīšanai. Vainota tiek arī alkohola lietošana, jo teātra apmeklētāji drīkst ienest zālē grādīgos dzērienus.

"Daži cilvēki uzvedas tā, it kā viņi mājās skatītos televīziju," atzina teātra un kino aktieris Patriks Stjuarts. Pēc viņa vārdiem, pagājušajā nedēļā izrādes "Godo gaidot" laikā kāds no skatītājiem sācis fotografēt ar savu mobilo telefonu.

Teātra "Lyric" līdzīpašniece un režisore Nika Bērnsa atklājusi, ka uz Maikla Džeksona dziesmas "Thriller" balstīto mūziklu nereti apmeklē piedzērušies cilvēki. "Tādā izrādē kā "Thriller" var gadīties, ka atnāk cilvēki, kas nekad iepriekš nav bijuši teātrī. Situācija var kļūt ļoti nemierīga un nevaldāma. Es apsveru domu teātra priekšā nolikt apsardzi, lai saglabātu pareizo jautrības un kārtības līdzsvaru," viņa sacīja.

Taču, pat neraugoties uz izrāžu producentu centieniem ieviest kārtību un savaldīt trakojošos skatītājus ar apsardzes palīdzību, sevišķi agresīvi skatītāji nekautrējas uzbrukt pat apsargiem. "Ja tā ir kāda vecpuišu ballīte, viņi vienmēr nāk piedzērušies, taču nākas viņus vienkārši ignorēt. Pirms diviem mēnešiem kāds piedzēries apmeklētājs pienāca pie manis un man uzbruka," atklāja Velsas prinča teātra durvju sargs.

Godalgotais dramaturgs Ronalds Hārvuds, kas rakstīja scenāriju "Oskara" balvu ieguvušajai filmai "The Pianist", ir viens no tiem teātra pasaules cilvēkiem, kas vēlas aizliegt alkohola lietošanu izrāžu laikā. "Es ļoti iebilstu pret alkohola ienešanu zālē. Manuprāt, tā ir necieņas izrādīšana aktieriem un izrādei. Izrādes skatītāji atrodas teātrī, nevis krogā," viņš uzsvēra.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu