Politiķi prognozē mierīgu 16.marta pasākumu norisi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Koalīcijas politiķi prognozē, ka 16.marta pasākumi noritēs mierīgi.

Ministru prezidenta parlamentārais sekretārs Armands Krauze (ZZS) žurnālistiem pēc koalīcijas partiju sanāksmes sacīja - pēdējie gadi pierādījuši, ka policija un drošības spēki veiksmīgi rūpējas par kārtību. Līdz ar to arī šogad šie pasākumi tiks aizvadīti mierīgi, uzskata politiķis.

Arī «Vienotības» valdes loceklis Edvards Smiltēns norādīja, ka iepriekšējo gadu pieredze liecina, kā ir izveidota kārtība, lai nodrošinātu koordinētu pasākumu norisi bez provokācijām un incidentiem.

Savukārt tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK), taujāts par iespējamo nacionālās apvienības ministru dalību pasākumos pie Brīvības pieminekļa, sacīja, ka katram ir savs grafiks. Rasnačs 16.martā būs komandējumā Parīzē.

Jau iepriekš nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK pārstāvji pauda, ka dalība 16.marta pasākumos ir katra partijas biedra personīga izvēle. Kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) parasti piedalās piemiņas brīdī Lestenē, bet vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) pasākumos pie Brīvības pieminekļa nav piedalījies arī iepriekš, neesot ministra amatā.

Kā ziņots, Administratīvā rajona tiesa noraidīja biedrības «Latvijas Antinacistiskā komiteja» prasību atcelt ierobežojumus biedrības pieteiktajam 16.marta pasākumam, apstiprināja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Līdz ar to 16.martā Antinacistiskā komiteja savu pasākumu varēs rīkot teritorijā pie Bastejkalna, nostāk no Brīvības pieminekļa laukuma, bet biedrība «Nacionālo karavīru atbalstam» - laukuma otrā pusē. Laikā no plkst.11 līdz 13 tiks aizliegts izmantot skaņu pastiprinošas ierīces. Šo biedrību pieteiktie pasākumu norises laiki mainīti netiek.

Jau vēstīts, ka Rīgas domē ir pieteikti tradicionālie 16.marta - leģionāru piemiņas dienas - pasākumi.

No plkst.7 līdz 13 sapulci otrpus Brīvības pieminekļa laukumam rīkos biedrība «Nacionālo karavīru atbalstam». Iecerēts, ka tajā piedalīsies 30 cilvēki, un kā pasākuma mērķis norādīts «atgādināt par 1944.gada 16.martā noritējušajām Latviešu leģiona kaujām un skaidrot Latvijas un Latviešu leģiona Otrā pasaules kara vēsturi garāmejošiem interesentiem».

Savukārt divas stundas vēlāk, no plkst.9 līdz 15, sapulci-piketu teritorijā pie Bastejkalna rīkos biedrība «Latvijas Antinacistiskā komiteja».

Tikmēr no plkst.11 līdz 13 gājienu maršrutā Jāņa baznīca-Skārņu iela-Kaļķu iela-Brīvības piemineklis pieteikusi biedrība «Daugavas Vanagi Latvijā Limbažu nodaļa». Organizācijas mērķis ir ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa, iecerēts, ka tajā piedalīsies 100 personas.

Šie pasākumi ar analoģiskiem mērķiem pašvaldībā tika pieteikti arī pērn.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu