Jaunais Bentley ar pilnpiedziņu /papildināts/ (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kamēr Continental sērijas Bentley automobiļos pilnpiedziņa ir standarts, klasiskajiem Bentlijiem, tostarp līdzšinējam markas flagmanim Arnage, nācās iztikt ar klasisko piedziņu.

Tomēr, kā liecina ārvalstu medijos izskanējusī informācija, Arnage aizstājējs, kura nosaukums tiks atklāts līdz ar paša auto pirmizrādi Pebble Beach konkursā Kalifornijā pēc apmēram mēneša, Bentley un Audi ciešās saiknes dēļ būs aprīkots ar visu riteņu piedziņas sistēmu.

Zem motora pārsega tiks iebūvēts 6,75 litru V8 benzīna motors ar vairāk nekā 550 zirgspēkiem un līdz pat 1100 Nm griezes momentu. Bentley jaunā flagmaņa provizoriskais paātrinājums līdz 100 km/h ir 5 sekundes un maksimālais ātrums varētu tuvoties 200 jūdzēm jeb 320 kilometriem stundā. Tāpat pastāv iespēja, ka laika gaitā britu marka izlaiž modeļa versijas ar dīzeļdzinēju vai hibrīdsistēmu.

Par jauno modeli šobrīd zināms arī tas, ka garuma ziņā tas būs pārāks par Arnage, tātad attālums no bampera līdz bamperam būs vairāk nekā 5,4 metri. Taču tai pašā laikā Bentley nepiedāvās automobili ar pagarinātu riteņu bāzi. Speciālisti to skaidro ar britu vēlmi ražošanas procesu padarīt lētāku, kā arī ātrāku un vienkāršāku. Bet iespējams, ka Bentley tādējādi vēlas ietaupīt līdzekļus, lai, būtiski nepaaugstinot galaprodukta cenu, aprīkojumā iekļautu daudz vairāk ekstru, lai veiksmīgāk konkurētu ar Rolls-Royce Phantom un Maybach.

Tikmēr interneta vietnē Youtube nonācis kārtējais video klips, kurā Bentley galvenais dizainers Dirks van Brekels ar savu roku zīmē jauno modeli. Tā teikt, visā augumā automobilis nav redzams, taču atsevišķi kadri apliecina, ka tam būs iepriekš redzētie dažādos līmeņos izkārtotie apaļo priekšējo lukturu pāri, kā arī prāva izmēra radiatora režģis, gluži kā klasiskajiem S2 Bentlijiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu