Internetā ilgāk darbojas tie, kas izmanto mobilās ierīces

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Internetā ilgāk darbojas lietotāji, kas izmanto mobilās ierīces, konferencē "Russian Internet Week" pavēstīja pētījumu kompānijas "Gemius" auditorijas pētījumu vadītājs Lauris Lietavietis.

"Novērojot statistiku par laiku, kurā interneta lietotāji sāk veikt darbības internetā, var secināt, ka tie, kas internetu pārlūko, izmantojot mobilās ierīces, to sāk darīt agrāk no rīta nekā tie, kas internetu lapo no datora. Arī vakara statistika liecina, ka interneta lietotāji no mobilajām iekārtām internetā darbojas ilgāk nekā tie, kas to dara no datoriem," pastāstīja Lietavietis.

Viņš konferencē iepazīstināja ar interneta patēriņu no mobilajām ierīcēm tādās valstīs kā Krievija, Čehija, Slovākija, Dānija un Ukraina, kā arī stāstīja par interneta pārlūkošanai biežāk izmantotajām mobilajām ierīcēm un pārlūkprogrammām šajās valstīs.

Lietavietis sacīja, ka no minētajām valstīm, kas piedalās "Gemius" mērījumos, pašlaik visvairāk mobilās ierīces interneta skatīšanai tiek izmantotas Dānijā – tur lapu skatījumu skaits, kas veikti no mobilajām ierīcēm, veido 7,21% no visiem internetā izdarītajiem lapu skatījumiem. Pirms gada šis skaitlis bija tikai 2,2%, kas norāda uz pieaugumu par pieciem procentpunktiem.

"Gemius" pārstāvis arī norādīja uz "Apple" produktu, jo īpaši "iPad", straujo izplatības ātrumu un lietošanas intensitāti – ja "iPad" pērn Krievijā tika lietots 8,1% gadījumu, bet "iPhone" – 6,5% gadījumu no visiem lapu skatījumiem, kas veikti no mobilajām ierīcēm, tad šogad "iPad" jau tiek izmantots 27,8% gadījumu, bet "iPhone" – 10,2%. Skatot visu Centrālās un Austrumeiropas reģionu kopumā, "Apple" "iPad" lietojums sasniedz 21,1%, bet "iPhone" – 13,9%, trešajā vietā ierindojot "Samsung Galaxy S" ar 2,6%.

""iPad" ir īpaši populārs Krievijā, Polijā un Slovēnijā, taču, ja citās valstīs ir novērojama aktivitāte no "Android" ierīču lietotājiem, tad Krievijā tas pagaidām nav novērojams, un "Symbian" ("Nokia") lietotāji veic lielāku skatījumu īpatsvaru," atzina Lietavietis.

"Gemius" nodarbojas ar tirgus pētījumiem interneta vidē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu