"Latvenergo" lietā gaida informāciju no ārvalstu izmeklētājiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tā dēvētajā "Latvenergo" amatpersonu lietā tiek gaidīta informācija no ārvalstu izmeklētājiem, to piektdienas Latvijas Televīzijas raidījumā "100.panta Preses klubs" atklāja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Tiksies kādā no ES valstīm

Viņš informēja, ka piektdien, saistībā ar šo lietu, notikusi izmeklētāju un prokuroru konsultatīva sanāksme vienā no Eiropas Savienības dalībvalstīm.

Ģenerālprokurors cer, ka līdz novembra beigām tiks saņemta informācija.

Turklāt, iespējams, šī gada beigās, vai nākamā gada sākumā vēl viena valsts tiks iesaistīta izmeklēšanā.

Izmeklēšana turpinās

Kā ziņots, tā dēvētajā "Latvenergo" amatpersonu lietā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sadarbojas ar 16 valstīm, nosūtot vairāk nekā 30 tiesiskās palīdzības lūgumus, iepriekš atzina KNAB Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore. Plašāku informāciju Šikore gan nesniedza, vien apliecinot, ka darbs pie šīs lietas izmeklēšanas notiek.

Aizdomās tiek turētas 17 personas

Šajā lietā KNAB par aizdomās turētām atzinis 17 personas, tostarp sešas amatpersonas. Lietā ir aizdomas par 1,13 miljonu eiro (791 000 latu) atmazgāšanu, aizturēto vidū 2010.gada vasarā bija pieci uzņēmumu "Latvenergo" un AS "Sadales tīkls" darbinieki un trīs privātpersonas.

Ļaunprātīgi izmanto dienesta stāvokli

Pēc KNAB domām, valsts uzņēmumu pārstāvji, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli un rīkojoties pretēji dienesta interesēm, ar mērķi prettiesiski gūt sev materiālu labumu nodrošinājuši labvēlīgu lēmumu pieņemšanu dažādu privātu uzņēmumu interesēs saistībā ar publiskajiem iepirkumiem un rekonstrukcijas darbiem vairākos objektos.

Šajā lietā tika aizturēti "Latvenergo" prezidents Kārlis Miķelsons, viceprezidents Aigars Meļko un SIA "Energy Consulting" īpašnieks Andrejs Livanovičs, kuram kopā ar abām "Latvenergo" amatpersonām bijis kopīgs uzņēmums "Innovia", kā arī AS "Sadales tīkls" valdes priekšsēdētājs Ivars Liuziniks un viņa vietnieks Andrejs Stalažs, kā arī "Sadales tīkla" Austrumu reģiona tehniskais vadītājs Edgars Vitkovskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu