Iluzionistam Deividam Bleinam atkal neveicas (14)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iluzionistam Deividam Bleinam nav izdevies pārspēt pasaules rekordu elpas aizturēšanā zem ūdens, vienlaikus cenšoties izlauzties no smagām ķēdēm.

Bleins, kurš veselu nedēļu pavadīja ūdenī stikla lodē Ņujorkā, bija apņēmies aizturēt elpu vairāk nekā deviņas minūtes, taču divas minūtes pirms rekorda sasniegšanas viņam radās grūtības un nirējiem nācās izvilkt viņu no ūdens.

Bleins bija pavadījis zem ūdens septiņas dienas, saņemot pārtiku un gaisu pa caurulītēm, bet beigu beigās skatītāju pūlim un miljoniem televīzijas skatītāju nācās noskatīties, kā viņš tiek izglābts. Izskatoties satraukts un vārgs, Bleins pateicās saviem atbalstītājiem un devās uz slimnīcu. "Šī bija ļoti grūta nedēļa, bet jūs padarījāt to iespējamu ar savu garīgo spēku, savu enerģiju, liels paldies jums visiem," Bleins sacīja skatītāju pūlim Linkolna laukumā.

Lai gan rekordu viņam uzstādīt neizdevās, toties Bleins sarīkoja ievērojamu performanci un pievērsa sev lielu sabiedrības uzmanību. Pašreizējais rekords elpas aizturēšanā ir astoņas minūtes un 58 sekundes, savukārt Bleinam izdevās aizturēt elpu uz septiņām minūtēm un astoņām sekundēm.

Bleinam, aizturot elpu, izdevās atbrīvot no 68 kilogramus smagajām ķēdēm rokas, taču viņam radās grūtības atbrīvot kājas, tāpēc nirēji izvilka viņu laukā. Bleinam tika sniegta medicīniskā palīdzība arī nedēļas nogalē, jo ādas lobīšanās, muskuļu tonusa pasliktināšanās un kopējais veselības stāvoklis sāka satraukt ārstus. Piecas dienas pēc trika sākuma Bleinam bija sapampušas rokas, izraisot "pastāvīgu tirpstošu un durstošu sajūtu".

Nedēļas nogalē Bleins caur lūku stikla lodes augšdaļā izbāza laukā rokas, lai ārsti varētu viņam noņemt īpaši radītos gumijas cimdus, uzklāt krēmu un uzvilkt jaunus cimdus. Bleina ārsts tobrīd ieteica viņam atteikties no izlaušanās trika veikšanas. Pirms trika iluzionists zaudēja 23 kilogramus svara, lai ķermenis efektīvāk varētu izmantot skābekli.

Ilga atrašanās ūdenī pakļauj cilvēku dažādiem riskiem, tostarp nervu bojājumiem, samaņas zaudējumiem, miega traucējumiem un ādas problēmām. Mediķi norāda, ka skābekļa trūkums - īpaši pavadot septiņas dienas zem ūdens - rada arī neatgriezenisku smadzeņu bojājumu risku.

2003.gadā iluzionists 44 dienas badojās stikla kastē pie Temzas Londonā, bet Ņujorkas Taimskvērā viņš pavadīja 62 stundas ledus bluķī.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu