Pašvaldības aicina palielināt to proporciju IIN sadalē līdz 84%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) rosina valdību nākamgad mainīt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) sadali, palielinot proporciju pašvaldībām līdz 84%, ceturtdien uzzināja LPS domes ārkārtas sēdē.

LPS dome ceturtdien vienbalsīgi atbalstīja priekšlikumu valdībai noteikt IIN sadali 2012.gadam proporcijā 84% pašvaldību budžetos un 16% valsts budžetā. Tādējādi pašvaldības nākamgad vēlas saņemt par diviem procentpunktiem vairāk nekā šogad.

LPS vadītājs uzsvēra, ka LPS domes lēmums pieņemts, ņemot vērā pašlaik pieejamo informāciju par nākamā gada budžeta konsolidācijas pasākumiem, taču jau nākamnedēļ, kad tiek plānots atklāt nākamā gada budžeta konsolidācijas apmēru, pašvaldību pozīcija var mainīties.

Šogad pašvaldību budžetos nonāk 82% no IIN ieņēmumiem, bet valsts budžetā – 18%.

LPS dibināta 1991.gadā un uz brīvprātības principiem apvieno Latvijas novadu un pilsētu pašvaldības. LPS biedri ir visas 119 pašvaldības, tostarp deviņas republikas pilsētas un 110 novadu pašvaldības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu