Dietoloģe Neimane: uz ēdiena kvalitāti ekonomēt nevajag! (26)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

RSU studiju programmas vadītāja, dietoloģe Lolita Neimane intervijā Latvijas Ziņu kanāla raidījumā "15 karstās minūtes" pauž viedokli, ka uz ēdiena kvalitāti ekonomēt nevajag. Taupīt labāk ir uz dažādām delikatesēm, nevis uz ēdiena kvalitāti.

Lolita Neimane uzsver, ka, mainoties ekonomiskajiem apstākļiem, mainās arī cilvēku ēšanas paradumi - biežāk iepērkamies tirgū, vairāk pārzinām un salīdzinām cenas, cilvēki kļuvuši daudz rūpīgāki.

Ēst lētāk nenozīmē ēst nekvalitatīvāk, saka Neimane. Tomēr milzīga ekonomija ir gluži vienkārši gatavot mājās, nevis nepārtraukti apmeklēt sabiedriskās ēstuves. Tāpat cilvēkiem ir iespēja izveidot savu dārziņu, kas ir gan veselīgi un lēti, gan šobrīd arī moderni.

Runājot par veselīgu uzturu, Neimane uzsver, ka vairāk jāēd dārzeņi, augļi, ogas un gaļa nebūt nav jāiekļauj ēdienkartē trīs reizes dienā, kas nenozīmē, ka no tās pilnībā obligāti jāatsakās, tomēr vairāk vajadzētu likt uzsvaru uz dārzeņiem un konkrēti uz konkrētās sezonas produktiem.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu