Pie uzraksta "Hollywood" plosās krūmu ugunsgrēki (6)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pie uzraksta "Hollywood" kalnos virs Losandželosas plosās krūmu ugunsgrēki, izplatot dūmu mākoni pār apdzīvotām vietām.

Liesmas plosās aptuveni 400 metru attālumā no slavenā uzraksta un tuvu kompāniju "Universal" un Warner" studijām un Grifitsa parkam starp Losandželosu un Sanfernando ieleju. Milzīgais dūmu mākonis ir redzams daudzu kilometru attālumā.

Ar liesmām Holivudas kalnos cīnās aptuveni 200 ugunsdzēsēji un tiek izmantoti arī pieci helihopteri.

Ugunsgrēka cēlonis pagaidām nav zināms. Nav arī saņemtas ziņas par kādiem cietušajiem.

Losandželosa šogad piedzīvo lielu sausumu. Kopš 1.janvāra reģionā ir bijuši tikai 6,3 centimetri nokrišņu, kas ir desmit reizes mazāk nekā parasti.

Uzraksts "Hollywood" kalnos virs Losandželosas tika uzstādīts 1923.gadā kā gigantiska reklāma īpašumu attīstības kompānijai "Hollywoodland".

Vēlāk tam tika noņemti pēdējie četri burti un uzraksts kļuva par vienu no pasaulē slavenākajiem objektiem, kas simbolizē ne tikai slavu un spožumu, bet arī daudzu jaunu aktieru censoņu sagrautos sapņus. 1932.gadā aktrise Pega Entvistla, nespējot kļūt slavena un bagāta, izdarīja pašnāvību, nolecot no H burta.

1978.gadā uzraksts bija nožēlojami sliktā stāvoklī - 15 metrus augsto burtu koka pamatnes bija tā apsēduši termīti, ka nokrita viens no O burtiem. Pēc dažiem mēnešiem kāds aizdedzināja burtu L.

Uzrakstu izglāba "Playboy" impērijas dibinātājs Hjū Hefners, kurš sāka līdzekļu vākšanas kampaņu slavenā uzraksta atjaunošanai.

Tagad uzraksts ir veidots no tērauda.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu