Plāno dot tiesības deputātēm jaunajām māmiņām uz laiku nolikt mandātu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Pirmā partija (LPP) gatavojas rosināt izmaiņas Saeimas Kārtības rullī, kas dos tiesības deputātēm bērna piedzimšanas gadījumā uz laiku nolikt deputāta mandātu, apstiprināja frakcijas deputāte Jevgeņija Stalidzāne.

Viņa informēja, ka norma varētu stāties spēkā nākamās Saeimas pilnvaru laikā.

LPP frakcijas deputāte Inese Šlesere ir pirmā deputāte Saeimas vēsturē, kura pilnvaru laikā gatavojas kļūt par māmiņu, taču viņa, visticamāk, deputātes mandātu noliks un paredzams, ka viņas vietā par deputātu varēs kļūt bijušais deputāts Pēteris Simsons, sacīja Stalidzāne.

Saeimas Juridiskais birojs jau izpētījis citu valstu praksi un konstatējis, ka atsevišķos parlamentos ir iespēja jaunajām māmiņām uz laiku nolikt mandātu, bet citos parlamentos tā liegta, aģentūru LETA informēja biroja vadītājs Gunārs Kusiņš.

Viņš skaidroja, ka šobrīd Saeimas Kārtības rullī paredzēts, ka deputātu mandātu uz laiku var nolikt tikai tad, ja tiek pildīti ministra pienākumi.

Stalidzāne uzsvēra, ka Saeimas Kārtības rullī būtu jāsakārto jautājums par tiesībām jaunajām māmiņām uz laiku nolikt mandātu un nebūtu pieļaujams, ka partija tikai tādēļ, ka kādai no tās deputātēm piedzimst bērns, zaudē balsi parlamentā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu