Uz naftas platformas Meksikas līcī noticis sprādziens (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Meksikas līcī, Luiziānas piekrastē, ceturtdien uz naftas ieguves platformas noticis sprādziens, un 13 naftinieki bijuši spiesti glābties, ielecot ūdenī, pavēstīja ASV krasta apsardze. Ievainojumus guvis viens strādnieks.

Ugunsgrēks uz naftas platformas joprojām turpinās, atmiņā atsaucot neseno gadījumu, kad līdzīga eksplozija dažu simtu kilometru attālumā uz austrumiem izraisīja nopietnu dabas katastrofu. Tomēr platformas operators apgalvo, ka šajā avārijā naftas noplūde nav notikusi.

Negadījuma vietā operatīvi ieradās glābēju helikopteri, lai no ūdens izceltu strādniekus.

"Visi 13 ir pamanīti, viņiem visiem ir kaut kādi hidrotērpi, kas viņus pasargā no ūdens," sacīja krasta apsardzes priekšnieks Džons Edvardss.

Uz naftas ieguves platformu, kas atrodas 130 kilometrus uz dienvidiem no Vermilionas līča, Luiziānas štatā, norīkoti deviņi helikopteri, norādīja amatpersona, atzīstot - patlaban nav skaidrs, kādi ir naftinieku savainojumi.

Naftas platforma pieder Hjūstonā, Teksasas štatā, bāzētajam uzņēmumam "Mariner Energy". Platforma darbojas relatīvi seklos ūdeņos - 135 metru dziļumā - un brīdī, kad notika sprādziens, naftas ieguve nav notikusi, paskaidroja krasta apsargi.

Uz negadījuma vietu devušies arī četri krasta apsardzes kuteri.

"Patlaban mēs esam koncentrējušies uz [cietušo] meklēšanas un glābšanas darbiem, un tad (..) mēs pievērsīsimies šī negadījuma cēloņiem," piebilda Edvardss.

Kā paziņoja "Mariner Energy", naftas noplūde nav novērota.

"Kompānijas darbinieku sākotnējā lidojumā pāri notikuma vietai netika novērota ogļūdeņražu noplūde," sacīja kompānijas preses pārstāvis Patriks Kasidijs. "Šķiet, ka šoreiz viss ticis apturēts."

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu